Le še dva dneva ločita slovenske rokometaše do vnovičnega snidenja in začetka priprav na prvi dve tekmi kvalifikacij za EP 2020, ki bosta na sporedu prihodnji teden. Izbranci Vujovića, ki se bodo večino časa pripravljali v Zrečah, se bodo v sredo, 24. oktobra, ob 20.15 tretjič v zgodovini pomerili z Latvijo, štiri dni pozneje ob 18.30 pa četrtič z Estonijo.

Selektor je moral še pred zborom zaradi poškodb zamenjati dva celjska rokometaša. Matica Grošlja, ki bi lahko dočakal prvenec v članski ekipi, pa si je strgal prednjo kolensko križno vez, bo nadomestil Cehte, Žigo Mlakarja, ki ima natrgano mečno mišico, pa Malus. Na širši seznam igralcev, ki lahko v tem ciklusu zamenjajo katerega izmed do zdaj vabljenih, je Vujović dodal člana Kopra 2013 Adama Bratkoviča in Grego Krečiča, so danes sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

V sredo bo v Mariboru potekala še ena zanimiva tekma – ob 16. uri se bodo proti članom Maribora Branika, ki trenutno zasedajo četrto mesto na lestvici lige NLB, pomerili slovenski mladinci, ki so julija v Celju osvojili naslov evropskega prvaka. Ogled tekme je brezplačen.