Preden pa si pogledate, kaj potrebujete za pripravo teh luštnih, enostavnih in barvitih polpetk, pa še nekaj idej za pripravo jedi iz koruze. Kuhana koruza iz konzerve ali pa že kuhani storži koruze so odlični za pripravo marsikatere jedi.

- Še nekaj idej za pripravo odličnih jedi s koruzo:

- Burger s koruzno-čičerikinim polpetom

- Španski krompir s pečeno koruzo

- Kremna koruzna juha s krompirjem in bučko

- V pečici pečen riž s pestom

- Solata v kozarcu za s seboj

- Mehiški čili s kvinojo

- Pomladno-poletna solata s koruzo, mocarelicami in bazilikinim prelivom

Pri pripravi enostavnih koruznih polpetk pa le upoštevajte, da:

- Sestavine lahko zmiksate s paličnim mešalnikom ali pa v multipraktiku. Tega koraka ne prešpricajte, saj okus po koruzi tej polpeti da predvsem ta zmiksana zmes.

- Namesto rdeče čebula lahko uporabite tudi rjavo ali belo ali pa kar mlado čebulo.

- Polpete pripravite s petešiljem, meto, timijanom, drobnjakom ali drugo dišavnico po izbiri.

- Uporabite polnozrnato ali navadno pšenično moko.

- Zmiksano zmes ter koruzo, moko in pecilni prašek ne mešajte preveč močno, da polpeti ne bodo trdi.

- Polpete lahko popečete na navadnem olju ali pa na kokosovi maščobi.

- Polpete postrezite kar tako ali pa jih okrasite s kislo smetane ali grškim jogurtom.

- Polpeti se odlično tudi pogrejejo – pogrejte jih v mikrovalovni pečici ali pa v ponvi z malo olja.

Najprej pa še nekaj idej, s čim lahko koruzne polpete postrežete:

- postrezite jih v burger bombetki

- postrezite jih z zeljno solato ali pa s krompirjevo solato

- postrezite jih poleg pečenega sladkega krompirja ali pa h kremni špinači

- postrezite jih poleg kremnega pireja

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/

RECEPT

SESTAVINE (za 2 osebi):

250 g koruze

1/4 (rdeče) čebule

1 jajce

peteršilj

1/2 žličke soli

poper po okusu

1/2 žličke pecilnega praška

50 g (polnozrnate pirine) moke

olje za pečenje

kisla smetana ali grški jogurt in peteršilj za okras

PRIPRAVA

V mešalnik stresite 2/3 splaknjene in odcejene kuhane koruze, peteršilj, čebulo, jajce, sol in poper in na grobo zmiksajte.

Zmiksano zmes prenesite v skledo, nato pa dodajte še preostalo koruzo, moko in pecilni prašek ter premešajte le toliko, da dobite homogeno zmes.

V ponvi segrejte 2 žlici olja, nato pa oblikujte polpete tako, da na ponev prenesete po dve žlici zmesi.

Polpete pecite približno 3 minute na vsaki strani – vmes jih enkrat previdno obrnite.

Po tri polpete na osebo servirajte na krožnik, okrasite z žlico kisle smetane in potresite z malo sesekljanega peteršilja ter postrezite.