Za Večer je Divjak-Mirnikova povedala, da dogodek dojema kot grožnjo pri svoji kandidaturi. Ob tem je storilcem sporočila, da se ne bo ustrašila in da je ne bodo ustavili, saj za njo stojijo vsi, ki so ji dali podpise za župansko kandidaturo, ki jo namerava vložiti v petek opoldne.

Kot meni mariborska poslanka, je nekdo moral prežati, kdaj se bo pripeljala domov, kar se je zgodilo v sredo pozno zvečer. O dogodku je takoj zjutraj obvestila policijo, ki se je hitro odzvala in zavarovala kraj dogodka ter začela preiskavo.

Golubović: Strahopetna provokacija

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je v izjavi za medije danes zapisal: »Zavrženo dejanje, ki so ga neznanci povzročili naši poslanki Lidiji Divjak Mirnik obsojamo in imamo do njega ničelno toleranco. V poslanski skupini LMŠ smo prepričani, da tovrstne strahopetne provokacije ne ponujajo pravih argumentov v prizadevanju za dobrobit slovenskega naroda. Dokler prevladujejo argumenti moči, sovražnega govora, nasilja in uničevanja, izgublja izključno in samo Maribor. V prihodnost lahko zremo le na osnovi dialoga, zato Maribor kot eden izmed centrov Slovenije potrebuje spoštovanje in napredno misleče ljudi. Trdno smo prepričani, da poslankino iskreno delo zasenčuje sporočilo tovrstnih dejanj in ob tem ji bomo poslanke in poslanci LMŠ venomer stali ob strani. Pričakujemo ustrezne ukrepe pristojnih organov.«

Nova poslanka LMŠ, je zaposlena kot kot direktorica Študentskih domov Univerze v Mariboru. Je dolgoletna mestna svetnica Liste za pravičnost in razvoj (LPR), poteguje pa se tudi za mesto županje v Mariboru.