»Zelo sočustvujem z žrtvami spolnih napadov, spolnega nadlegovanja in posilstev,« je povedala v pogovoru za CNN. »Sama sem bila žrtev spolnega napada,« je dejala po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Voditelj Jack Trapper je ob tem povedal, da še vedno dela za ameriškega predsednika, čeprav tudi nanj letijo številne obtožbe spolnega nadlegovanja. Conwayeva pa je poudarila, da »naj tega ne povezuje s tem, kar se ji je zgodilo«. »Ne povežite Trumpa z vsem, kar se zgodi na tem svetu. To je napaka številka ena,« je dejala.

Predsednikova svetovalka je medtem branila kandidata za vrhovnega sodnika Kavanaugha, ki ga tri ženske obtožujejo spolnega nasilja. Trump je v petek zvezni policiji FBI ukazal, naj uvede preiskavo obtožb proti sodniku, potem ko so to zahtevali trije republikanski senatorji.

Pred tem je v četrtek v senatnem odboru za pravosodje potekalo zaslišanje Christine Blasey Ford, ki sodnika obtožuje, da jo je v 80. letih prejšnjega stoletja spolno napadel, in Kavanaugha. Zaslišanje si je ogledalo več kot 20 milijonov ljudi. Odbor je njegovo kandidaturo za vrhovnega sodnika potrdil, vendar pa ga mora potrditi še celoten senat. O tem bodo odločali po preiskavi FBI.