»Želijo se promovirati, tako da zlorabljajo moje ime. To je nekaj povsem normalnega,« se je portugalski napadalec, ki trenutno igra za torinski Juventus, mirno odzval na obtožbe, ki so se septembra razširile po svetovnem spletu.

Dokler so bile obtožbe stvar debate na forumih in rumenih spletnih portalov, se Ronaldo z njimi ni obremenjeval. Pravno pa je zadeve za zaščito svojega dobrega imena sprožil, ko je vročo zgodbo znova pograbil nemški Der Spiegel. Ronaldovi pravni zastopniki so napovedali, da bodo tožili revijo, ki je prvi od resnih medijev objavil zgodbo o domnevnem posilstvu.

Der Spiegel objavlja pričanje zdaj 34-letne Američanke Kathryn Mayorga, ki trdi, da jo je portugalski nogometni zvezdnik poleti 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu. Leto po dogodku naj bi skušala doseči izvensodno poravnavo, zvezdnik pa naj bi ji plačal 375.000 dolarjev za molk, da zgodbe ne bi poslala v javnost. Nemški časnik Der Spiegel trdi, da ima dokumente, ki potrjujejo besede Američanke.

Spiegel je o tem že poročal

Mayorga je v zadnji izdaji Der Spiegla prvič javno spregovorila o svojih obtožbah in povedala svojo stran zgodbe izpred devetih let. Trdi, da jo je danes 33-letni nogometaš posilil analno. Pravi, da ni imel kondoma in da jo je pozneje vprašal, če jo je kaj bolelo. Pri Der Spieglu trdijo, da imajo dostop do pisma, ki ga je Mayorga v mesecih po srečanju napisala Ronaldu in v katerem je predstavila svojo zgodbo in občutja.

Njeni odvetniki sedaj iščejo pravne luknje v tem dogovoru o nerazkrivanju podatkov v javnosti, ki bi lahko bil neveljaven. Po drugi strani pa je Ronaldov odvetnik Christian Schertz pisanje Der Spiegla označil za »očitno nezakonito«.

Ronaldov zastopnik bo iskal odškodnino za »moralno škodo« za »verjetno eno najhujših kršitev osebnih pravic v zadnjih letih«.

Der Spiegel je sicer prvi o posilstvu poročal že pred letom in pol. Zgodbo je osnoval na dokumentih, ki jih je pridobil na spletni strani Football Leaks.