Gombocu (na fotografiji) se v prvem krogu ni bilo treba boriti, v drugem pa je premagal Gavina Mogopaja iz Bocvane. V svojem naslednjem boju se je pomeril s prvim nosilcem Talom Flickerjem, s katerim se je do sedaj srečal že šestkrat in vknjižil štiri zmage. Tokrat je bil uspešnejši Izraelec, ki je zmago proti aktualnemu evropskemu prvaku dobil z osvojeno točko po 33 sekundah podaljška.

»Dobro sem nadziral borbo, bil boljši, na koncu pa sem malo spustil, zastal, kar je izkoristil, saj je zelo izkušen borec. Dobro se poznava, vedel sem, kaj dela, in vso borbo sem ga nadziral z desno roko. Na koncu mi je malo zmanjkalo, a izgubiti proti takšnemu borcu ni presenečenje, razočaranje pa seveda je. Bil sem dobro pripravljen, a včasih odloči tudi sreča,« je po koncu dvoboja povedal 23-letni Adrian Gomboc.

V tretjem krogu se je poslovila tudi 35-letna Petra Nareks, ki je v prvem krogu najprej premagala Severno Korejko Ring Son Sim, v drugem pa z iponom še Jaciro Ferreiro iz Mozambika. Prav z iponom je nato Nareksovo v naslednji borbi porazila Brazilka Erika Miranda.

»Ko si tako blizu dobrega izida, si želiš še več. Predvsem zato, ker Brazilko dobro poznam. Mesec in pol se je pripravljala pri nas, vsakodnevno sva imeli borbe in večkrat sem jo na treningu vrgla. Seveda je odlična borka, tretja na svetu, to sem vedela, a morda je bila danes želja tako velika, da sem začela delati napake,« je dejala Petra Nareks.

Naslov svetovnega prvaka sta sicer osvojila Japonka Uta Abe, med moškimi pa njen rojak Hifumi Abe.