Potem ko se je lani McGregor v Las Vegasu po boksarskih pravilih pomeril (in izgubil) z nepremaganim boksarskim šampionom Floydom Mayweatherjem, se vrača v dvorano T-Mobile, kjer bo skušal znova stopiti na vrh v lahki kategoriji tekmovanja mešanih borilnih veščin UFC. Prejšnja dva šampionska pasova, ki ju je imel v dveh različnih težnostnih kategorijah, je namreč izgubil zaradi neaktivnosti.

Njegov nasprotnik je ledeno hladni Nurmagomedov, ki je bil pred časom tarča zavržnega napada, o katerem smo poročali na Dnevniku. Zloglasni irski podjetnik in borec mešanih borilnih veščin, ki s svojo retoriko vselej hodi po tanki meji med huliganstvom in simpatičnostjo, se je nazadnje s tožilstvom za napad na avtobus, v katerem sta bila poškodvana dva borca, pogodil in priznal zgolj kršenje javnega reda in miru. Zakoni so za tiste, ki imajo nekaj pod palcem, očitno drugačni.

McGregor: »Če bi se avtobus odprl, bi bil on v krsti, jaz pa v zaporu«

Na novinarski konferenci, ki je uvod in napoved med ljubitelji mešanih borilnih veščin težko pričakovane borbe, je bilo kajpak znova glasno. Iz ust Irca so brezkompromisno letele sočne kletvice in grožnje. »Vračam se iz ljubezni do športa in zato, da utišam tega majhnega človeka – malo podgano, malo podlasico.«

»Hvaležen sem Jezusu Kristusu, da se ta človek tistega dne ni opogumil stopiti z avtobusa, kajti če bi se avtobusna vrata odprla, bi bil sedaj ta človek mrtev. On bi bil v krsti, jaz pa v zaporu,« je pretekli incident brez dlake na jeziku pogreval McGregor.

Nurmagomedov mu ni ostal dolžan, vseeno pa je raje, kot da bi se spustil v verbalno obmetavanje, večino časa le pametno in tiho spremljal dogajanje. »Potolkel te bom. Po tem spopadu se boš vrnil k boksanju. Ti si prišel po denar, jaz sem prišel zaradi zapuščine.« Po koncu novinarske konference je sledilo prvo soočenje borcev iz oči v oči, 6. oktobra pa bo šlo zares. Predsednik tekmovanja UFC Dana White, ki je nedolgo tega obsojal McGregorjeva dejanja, se znova nadeja izjemno dobičkonosnega večera.