Škofjeločan je v sezoni 2017/18 branil odlično in z madridskim Atleticom v španskem prvenstvu zaostal le za Barcelono ter še tretjič zapored prejel nagrado Zamora za najboljšega vratarja v la ligi. Poleg tega je spomladi z Atleticom osvojil tudi evropsko ligo, v začetku te sezone pa je v vitrino po zmagi nad madridskim Realom dodal še evropski superpokal.

Kljub blestečim predstavam ga nogometaši niso uvrstili med peterico vratarjev, ki se bodo borili za naslov najboljšega. Med »top 5« po mnenju nogometašev v minuli sezoni sodijo Italijan Gianluigi Buffon (Juventus/PSG), ki je bil že lani izbran za najboljšega vratarja po izboru Fifproja, Belgijec Thibaut Courtois (Chelsea/Real Madrid), Španec David De Gea (Manchester United), Kostaričan Keylor Navas (Real Madrid) – slednja sta se še četrtič zapored uvrstila na ta seznam –, ter Nemec Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), ki je na seznamu prvič.

Poleg Oblaka se v širši izbor med najboljših pet ni uspelo uvrstiti še Nemcu Manuelu Neuerju, ki je bil na seznamu v letih 2013, 2014, 2015 in 2016, so sporočili iz Fifproja.