V tretjem krogu zadnjega letošnjega teniškega turnirja največje četverice v New Yorku se je Novak Đoković predstavil v najlepši luči. Srb je v dobrih dveh urah nadigral izkušenega Francoza Richarda Gasqueta in mu oddal le osem iger. Ekspresno je z nepredvidljivim Avstralcem Nickom Kyrgiosom opravil tudi Roger Federer. Švicar je za zmago s 3:0 v nizih potreboval 106 minut, odigral pa nekaj izjemno atraktivnih točk. Đokovića in Federerja ločita le še po ena zmaga, da se pomerita v četrtfinalni poslastici, ki jo pričakuje teniški New York. Tako Federer proti Avstralcu Johnu Millmanu kot Đoković proti Portugalcu Joau Sousi bosta v osmini finala velika favorita.

Znova je na turnirju največje četverice razočaral Aleksander Zverev. Četrti igralec sveta je moral v tretjem krogu priznati premoč rojaku Philippu Kohlschreiberju. Sodelovanje Zvereva z nekdanjim teniškim zvezdnikom Ivanom Lendlom torej še ni obrodilo sadov. Nemci so danes doživeli še eno razočaranje, saj se je v tretjem krogu od turnirja poslovila Angelique Kerber. Zmagovalka letošnjega Wimbledona je morala priznati premoč Slovakinji Dominiki Cibulkovi. Ker je izpadla tudi Čehinja Petra Kvitova, je izmed najvišje postavljenih igralk v četrti krog napredovala le tretja nosilka Sloane Stephens. Lanska zmagovalka je svoje delo proti Viktorii Azarenka opravila odlično. Znova je v New Yorku navdušila Maria Šarapova, ki je proti Jeleni Ostapenko dobila že 22. zaporedni večerni dvoboj.

Za poslastico tretjega kroga sta poskrbela Marin Čilić in Alex de Minaur. Avstralski najstnik je povedel z 2:0 v nizih, nato pa je sledil Čilićev preobrat. Zmagovalec OP ZDA izpred štirih let je po štirih urah dobil dvoboj, potem ko je izkoristil šele osmo zaključno žogico. Dvoboj se je zavlekel skoraj do pol tretje ure zjutraj. Le trije dvoboji v zgodovini OP ZDA so se zavlekli dlje, pa še to vsi trije zgolj za štiri minute.

»To je bil eden od dvobojev, ki ga ne bom nikoli pozabil. Dvoboj je bil izjemno čustven. Presrečen sem lahko, da sem ga obrnil v svojo prid. Alex je gotovo eden od najobetavnejših igralcev. Verjamem, da ga čaka lepa prihodnost,« se je drugemu najmlajšemu igralcu v elitni stoterici poklonil Marin Čilić. De Minaur se je po Wimbledonu na drugem turnirju največje četverice zapored uvrstil v tretji krog, kar je za 19-letnega igralca odličen dosežek.

Uspešno med dvojicami tekmuje slovenska teniška igralka Dalila Jakupović, ki se je z Irino Horomačevo uvrstila v četrtfinale, kar pomeni, da si bosta Slovenka in Rusinja razdelili najmanj 85.275 ameriških dolarjev. »To je moj največji uspeh v konkurenci dvojic,« je po zmagi povedala presrečna Dalila Jakupović. V razposajenem slogu, ki ju je krasil tudi med igro, sta dodali, da bosta uspeh proslavili s palačinkami. Njuna izjava je nemudoma zaokrožila po Flushing Meadows parku. Tekmo si je v loži z njunima trenerjema ogledal tudi nekdanji vrhunski teniški igralec Hrvat Goran Prpić.