Potem ko se je prva igralka sveta Simona Halep poslovila v prvem krogu OP ZDA v tenisu, je druga igralka sveta Carolina Wozniacki izpadla v drugem krogu. Danko je s 6:4, 6:2 ugnala Ukrajinka Lesia Curenko. Če dodamo, da se je večer pred tem od turnirja poslovila tudi Španka Garbine Muguruza, postane jasno, da je stadion Louisa Armstronga prizorišče presenečenj. Tri nekdanje zmagovalke turnirjev največje četverice so se namreč na največjem teniškem objektu na svetu poslovile že v uvodnih krogih.

Da je Lesia Curenko odlično pripravljena, je dokazala pred dvema tednoma v Cincinnatiju, kjer je premagala branilko naslova Garbine Muguruza. V New Yorku je pri 29 letih dočakala največjo zmago v karieri. Po zaostanku z 1:3 v prvem nizu je dobila enajst od 14 iger in povsem nadigrala dvakratno finalistko OP ZDA. »Nisem se ustrašila zmage, saj sem v odločilnih trenutkih igrala najbolje. Čutila sem neverjetno energijo, ki mi jo je dajala moja ekipa. Podpora s tribun mi je dajala dodatno samozavest,« pravi Lesia Curenko. »Nisem igrala slabo, a tekmica je bila tokrat boljša. Potrpežljivo je čakala krajše žogice in jih pošiljala v kote,« je priznala Carolina Wozniacki.

Poseben rekord je v New Yorku uspel Marii Šarapovi. V večernem terminu je na OP ZDA odigrala že 21. dvoboj v karieri, prav vsakega med njimi je tudi dobila. Zadnjega proti bojeviti Romunki Sorani Cirstea. Dvoboj se je končal nekaj minut po polnoči. Romunka je sicer čestitala sloviti ruski tekmici, a pogledala stran. Šarapovo gesta ni pretirano vznemirila, saj je imela več dela z veseljem in poklonom newyorški publiki. »Saj ste nori, da sredi tedna spremljate dvoboje po polnoči,« je ogovorila občinstvo Maria Šarapova, ki je dvoboj slabo začela. Dodala je: »Ni preveč pomembno, kako dvoboj začneš. Pomembno je, kako ga končaš.« Zmagovalko OP ZDA pred dvanajstimi leti v tretjem krogu čaka nova težka naloga. Pomerila se bo proti Latvijki Jeleni Ostapenko, lanski zmagovalki Rolanda Garrosa.

Z živci navijačev se je igrala Nemka Angelique Kerber. Zmagovalka letošnjega Wimbledona je proti Johanni Larsson vodila s 6:2 in 5:2, nato pa nepričakovano popustila. Švedinja je dobila šest iger zapored in rešila dve zaključni žogici. Angelique Kerber je morala v zaključku tretjega niza pokazati vse svoje znanje, da se je uvrstila v šestnajstino finala, v katerem se bo pomerila proti Belorusinji Arini Sabalenko, trenutno najobetavnejši mladi igralki na svetu.

Novak Đoković je tudi v drugem krogu izgubil niz, a njegova zmaga proti Američanu Tennysu Sandgrenu ni bila niti za trenutek vprašljiva. Roger Federer je napredovanje v tretji krog proti Francozu Benoitu Paireju potreboval dve uri. Posebne pozornosti je bil deležen Nick Kyrgios. Nepredvidljivi Avstralec je proti Francozu Pierre-Huguesu Herbertu zaostajal z 0:1 v nizih in 0:3 v igrah, ko je na igrišču številka 17 do njega stopil glavni sodnik Mohamed Lahyani. Rekel mu je, da lahko zahteva zdravniško pomoč, če se počuti slabo, saj je bil povsem neodziven. Ko mu je Kyrgios odgovoril, da se ne počuti slabo, mu je Lahyaniju zabičal, da naj se potem bojuje, kot se spodobi. Rečeno, storjeno. Kyrgios je dvoboj dobil s 3:1.