V kakšnem poslovnem stanju je Opel?

Gre nam odlično. Po dolgem času se lahko znova pohvalimo z dobičkom, kar vse zaposlene navdaja z optimizmom, saj gre za znamenje, da delo, ki ga opravljamo, prinaša nekaj dobrega. Smo motivirani, da bomo v prihodnje delali še bolje. Za nameček se pripravljamo na nekatera zelo zanimiva nova vozila, med njimi je tudi combo.

Comba sta dejansko dva. Kateri bo uspešnejši, družinski ali dostavni?

Večje prodajne številke bo imel dostavnik, saj je trg za dostavnike večji od trga enoprostorskih vozil, zato pričakujemo, da bo dosegel dve tretjini prodaje.

Kupcem ponujate tudi različico s sedmimi sedeži. Je po tovrstni zasnovi sploh povpraševanje?

Seveda je. V Evropi živi kar nekaj družin, ki imajo več kot dva otroka, obstajajo pa tudi ljudje, ki takšen avto potrebujejo za prevoz sedmih potnikov na delo. Pri Oplu imamo veliko lojalnih strank, ki so v preteklosti kupovale zafiro s sedmimi sedeži, zdaj pa bodo še sedemsedežnega comba life. Seveda mnogi, ki kupujejo nov avto, enoprostorca zamenjajo za športnega terenca, a smo prepričani, da ima combo life dovolj atributov, da bo privabil kupce.

Prvič v tem razredu predstavljate tudi 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki je na voljo z najmočnejšima bencinskim in dizelskim motorjem.

Ljudi, ki se odločajo za samodejni menjalnik namesto ročnega, je iz leta v leto več, saj vožnjo naredi udobnejšo in tudi varnejšo. Za nameček so izpusti ogljikovega dioksida pri našem samodejnem menjalniku nižji kot pri klasičnem ročnem, kar je za marsikaterega kupca jeziček na tehtnici.

Zunanja podoba comba ni najlepša.

Ko je govor o obliki, je treba upoštevati, da se okusi ljudi razlikujejo. Dejstvo je, da je Opel nemška znamka, našim kupcem pa je bolj pri srcu brezčasna in ne toliko izstopajoča oblika, ki praviloma prebuja čustva in razdvaja ljudi, da je enim avto všeč, spet drugim ni. Prepričani smo, da je combo oblikovan pravilno in po meri potencialnega kupca. Meni osebno je oblika všeč.

Grandland X bo kmalu na voljo kot priključni hibrid. Kaj pa drugi opli?

Elektrifikacija bo postala del vseh modelov znotraj skupine PSA do leta 2024, ko bodo vsi bodisi povsem električni ali pa priključni hibridi. Med njimi bo tudi combo. A o čem več na to temo je še prezgodaj govoriti. maš