Uskladite ga z vzglavjem

Dekoraterji predlagajo, da posteljno prekrivalo uskladite s posteljnim vzglavjem. Takšna ideja deluje še posebno privlačna, če je vzglavje preoblečeno v tkanino, ki jo lahko nato na zanimiv način uskladimo z drugo, s katero prekrijemo tudi dno postelje. Takšen način opremljanja je poceni – vendar pa ima precej velik vpliv na videz vaše spalnice.

Nalagajte tkanine

Trend je tudi nalaganje tkanin: postelja, ki je prekrita s pregrinjalom, dekorativnimi blazinami in odejami. Seveda so njihove barve in vzorci med seboj usklajeni – zabavno pa je, ker njihovo postavitev lahko tudi vsak dan menjate. Ne bojte se uporabiti živih barv ter zmešati več barv in celo več vzorcev. Črte uskladite s krogci, dve živi barvi pa z eno nevtralno.

Tudi za minimalističen okus

V trgovinah najdemo bogato okrašena in ornamentalna posteljna pregrinjala ali pa tudi povsem minimalistična. Takšna pregrinjala so nekoliko bolj strukturirana, njihove barve in vzorci pa so enostavni. S takšnim opremljanjem postelja skorajda »izgine«, pozornost pa v spalnici pritegnejo drugi elementi.

Izrazite svojo ženskost

Seveda je posteljno pregrinjalo idealen dekorativni predmet, če želite poudariti svojo žensko stran. Izberite rožnato ali vijolično barvo in eksotične volančke. Da pa ne boste pretiravali, pregrinjalo uskladite s povsem preprostimi belimi blazinami. Če se lotevate ročnih del, pa ga lahko tudi sami izvezete.

Sešijte ga sami

Pravzaprav je posteljno pregrinjalo resnično eden najcenejših načinov dekoracije. Zelo preprosto ga lahko iz kosa tkanine namreč sešijete tudi sami – le zarobite jo. Lahko pa tudi sešijete skupaj več različnih tkanin, morda celo ostankov blaga, ki bi jih sicer vrgli proč, v slogu krpanke. Takšno ustvarjanje ne pomeni le prihranka denarja, temveč tudi razkazuje vašo ustvarjalnost.