Clooney je zaslužil 239 milijonov dolarjev, Johnson pa je v zadnjih 12 mesecih zaslužil 119 milijonov dolarjev.

Scarlett Johannson je zaslužila 40,5 milijona dolarjev, prav toliko pa je zaslužil tudi Akshay Kumar, ki je na sedmem mestu aktualne Forbesove lestvice največjih zaslužkarjev med igralci.

Na tretjem mestu lestvice je Robert Downey Jr. (79 milijonov dolarjev), sledita mu Chris Hemsworth (64,5 milijona) in Jackie Chan (45,5 milijona), na šestem mestu pa se je znašel Will Smith (42 milijonov). Na osmem mestu je Adam Sandler, na devetem Chris Evans in na desetem Salman Khan.

Na seznamu so po pisanju BBC večinoma ista imena kot lani, je pa letos umanjkal Mark Wahlberg, ki se je lani z 68 milijoni dolarjev uvrstil na prvo mesto Forbesove lestvice.

Na vrh s prodajo tekile

Kot še piše BBC, se je sicer Clooney letos med prvo moško deseterico vrnil zaradi uspešne prodaje svoje znamke tekile. Igralec je skupaj s prijateljema Randejem Gerberjem in Mikom Meldmanom znamko tekile Casamigos ustanovil leta 2013, lanskega julija pa jo je za vrtoglavo vsoto kupil britanski gigant Diageo.

Na lestvici najbolje plačanih igralk pa so na drugem mestu Angelina Jolie (28 milijonov dolarjev), sledijo Jennifer Aniston (19,5 milijona), Jennifer Lawrence (18 milijonov), Reese Witherspoon (16,5 milijona), Mila Kunis (16 milijonov), Julia Roberts (13 milijonov), Cate Blanchett (12,5 milijona), Melissa McCarthy (12 milijonov) in Gal Gadot (10 milijonov dolarjev). Ni se pa letos med deseterico največjih zaslužkaric med igralkami uvrstila Emma Stone, ki je lani zasedla prvo mesto, še piše BBC.

Za letošnjo lestvico so sicer upoštevali dobičke pred obdavčitvijo. Obravnavali so obdobje med 1. junijem 2017 in 1. junijem 2018.