Slovenski rokomet žaluje za Mirom Požunom, ki je v 76. letu starosti izgubil bitko z zahrbtno boleznijo. Odšel je eden največjih slovenskih rokometnih funkcionarjev, ki je bil v celoti predan svojemu poklicu.

Največji pečat je pustil v Celju, ko je s pivovarji leta 2004 osvojil ligo prvakov in evropski superpokal. Kot trener ali član strokovnega kadra je s celjskimi rokometaši osvojil šest naslovov slovenskega prvaka in štiri pokalne lovorike. »Miro Požun je pustil neizbrisen pečat v delovanju našega kluba in slovenskega rokometa ter bo z zlatimi črkami zapisan v zgodovini RK Celje Pivovarna Laško,« so zapisali na spletni strani kluba. Požun je bil dejaven tudi v slovenski reprezentanci, kjer je po osamosvojitvi prevzel naloge pomočnika takratnega selektorja Toneta Tislja. Kasneje je državno selekcijo samostojno vodil na dveh evropskih prvenstvih, leta 1995 pa tudi na svetovnem prvenstvu.

Med rokometaši je veljal za priljubljenega trenerja. Med drugim je odkril Iztoka Puca in Sergeja Rutenko. »Miro je moj rokometni oče,« je nekoč povedal Rutenka. Požun je imel izreden občutek za odkrivanje mladih talentov, še posebej pa ga je veselilo delo z mladimi. O njegovi smrti so se razpisali tudi mediji v državah nekdanje Jugoslavije, v Sloveniji pa žalujejo številni rokometni delavci. »Odšel je človek, ki je zaznamoval športno panogo, obdobje in generacije rokometašev. Človek, ki je našel Iztoka Puca, popeljal Celje na vrh in pustil neizbrisen pečat v reprezentanci. Človek, ki si ne zasluži minute tišine, ampak deset minut stoječega aplavza!« je na twitterju zapisal nekdanji reprezentant Ognjen Backović.