Slovenke so kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2019 pred dnevi začele z zmago s 3:0 proti Izraelkam v domači dvorani Tabor v Mariboru, danes jih je čakalo prvo gostovanje.

Selektor Slovenije Alessandro Chiappini je obračun z Islandijo začel z nekoliko spremenjeno postavo kot tekmo 1. kroga proti Izraelkam, z Evo Mori na mestu podajalke, Izo Mlakar kot korektorico, s Tino Grudina in Elo Pintar na mestu srednjih blokerk ter Ano Marijo Vovk in Pio Blažič na položaju sprejemalke. Kot prosta igralka je zaigrala Maja Pahor.

Že jutri odbojakrice na pot v Antwerpen

»Vsekakor smo lahko zadovoljni, saj smo na Islandijo prišli po zmago s 3:0. Vesel sem tudi, ker smo lahko priložnost za igro ponudili vsem mladim igralkam oziroma najmlajšim v naši ekipi, ki je tudi sicer zelo mlada. Pokazale so mi, da nam bodo v trenutku, ko jih bomo potrebovali, na voljo. In tudi zaradi izkušenj, ki so jih te igralke dobile, je bila ta tekma za nas zelo pomembna,« je dejal Chiappini.

V skupini A je še Belgija, ki bo naslednja tekmica Slovenije, s katero bodo Slovenke v gosteh igrale v sredo, 22. avgusta. Na evropsko prvenstvo iz vsake kvalifikacijske skupine vodi prvo mesto, drugo pa v dodatne kvalifikacije.