Dvakratne svetovne prvake 7. septembra v Los Angelesu čaka tekma z Gvatemalo, štiri dni pozneje v New Yorku pa bodo sinje modri igrali proti Kolumbiji. Nato bodo Argentinci do konca leta odigrali še dve prijateljski tekmi, a za zdaj tekmeca še nista znana.

»Messi se letos ne bo vrnil v reprezentanco in obstajajo dvomi o njegovi prihodnosti v dresu z državnim grbom,« so zapisali pri argentinskem dnevniku Clarinu. Spletna stran Infobae pa je zapisala: »Vzel si bo nekaj odmora, a to še ne pomeni, da zapušča reprezentanco.«

»Zdaj je na selektorju, da bo ob pravem času pojasnil, kakšen je položaj glede Messija,« je za francosko agencijo AFP dejal eden od članov strokovnega tabora reprezentance.

Za zdaj je na čelu reprezentance Lionel Scaloni, ki je začasno prevzel selektorski položaj po odstopu Jorgeja Sampaolija in slabi predstavi v Rusiji, kjer so Argentinci po porazu s 3:4 izpadli v osmini finala proti poznejšim svetovnim prvakom Francozom.

»Gre za povsem osebno odločitev, Leo si mora vzeti čas in dobro razmisliti, kako naprej,« je dejal nekdanji argentinski reprezentant Carlos Tevez, ki je v Barceloni za današnjo prijateljsko tekmo Boce Juniors na stadionu Camp Nou.

»Povsem ga razumem, tudi če se nikoli ne vrne. Ko igra za reprezentanco, je on glavni na udaru. Razumem ga, saj sem bil nekoč v enakem položaju,« je še dejal Tevez.

Messijeva naslednja priložnost za odmevno mednarodno lovoriko z reprezentanco je že naslednje leto, ko bo Brazilija gostila južnoameriško prvenstvo.