Najboljšega slovenskega motokrosista Tima Gajserja na veliko nagrado Belgije vežejo mešani občutki. Če je predlani dobil eno od dveh voženj, pa je minulo sezono obe zaključil na repu deseterice. Znano je, da Makolčanu precej bolj ustrezajo trde podlage in ne mehka mivka, s katero se ponaša proga v Lommelu. Prav zato je s svojo ekipo posebno pozornost namenil treningom na mehkejšem pesku, saj želi poiskati čim boljše nastavitve, da bo v nedeljo kar se da konkurenčen.

»Lommel je ena najtežjih prog, zato smo z ekipo v preteklih dneh na peščenem terenu opravili kar nekaj treninga. Mislim, da smo našli prave nastavitve vzmetenja. Na motorju in na progi sem zelo sproščen, zato se veselim dirke in se bom potrudil za nov vrhunski rezultat,« razmišlja Tim Gajser, ki je na zadnji dirki na Češkem pred dvema tednoma zasedel končno tretje mesto.

Če mivka in globoke linije nekdanjemu svetovnemu prvaku ne ležijo, pa to ne velja za vodilnega motociklista v skupnem seštevku svetovnega pokala, Jeffreyja Herlingsa. Nizozemec, ki je pred nedeljsko, skoraj domačo preizkušnjo nesporen favorit za končno zmago, je na mehkem terenu celo tako zelo domač, da se ga drži vzdevek kralj mivke. Da bo naloga Gajserja še nekoliko zahtevnejša, se na progi v Lommelu odlično znajde tudi letos drugi motokrosist sezone, Italijan Antonio Cairoli.

Glavni cilj slovenskega dirkača bo sicer ujeti tretjeuvrščenega v svetovnem pokalu, Clementa Desalla. Belgijec na zadnjih dveh dirkah ni blestel, zato je Gajser začel zmanjševati razliko do tretjega mesta, ki trenutno znaša 19 točk.

Na današnjih kvalifikacijah in nedeljski preizkušnji – prva vožnja je na sporedu ob 14.15, druga pa ob 17.10 – bo slovenske barve tokrat zastopal le Gajser, saj Klemen Gerčar zaradi poškodbe ni odpotoval v Belgijo. Bo pa zato v kategoriji EMX 125 dirkal Maks Mausser, v kategoriji EMX 250 pa bosta priložnost za prve točke letos iskala Luka Milec in Jan Pancar.