Po vikendu premora so se elitni svetovni motokrosisti znova pomerili na evropskih tleh. Slovenski predstavnik Tim Gajser je zadržal dobro formo in na Češkem osvojil tretje mesto. V Loketu je zmago slavil vodilni v skupnem seštevku, Nizozemec Jeffrey Herlings, drugo mesto je osvojil Italijan Antonio Cairoli. Preostala dva Slovenca se nista izkazala, tako Jernej Irt kot Klemen Gerčar sta namreč ostala brez točk. Tim Gajser tako nadaljuje z napredovanjem na skupni lestvici svetovnega prvenstva. Potem ko je na zadnjih dveh dirkah v Indoneziji zasedel četrto in drugo mesto ter se v skupnem seštevku povzpel s šestega na četrto mesto, je še dodatno znižal zaostanek za Belgijcem Clementom Desallejem na tretjem mestu, ki znaša le še 29 točk.

»Zelo uživam na progi v Loketu, kjer je vedno veliko slovenskih navijačev. Na svoji hondi se počutim zares dobro, čeprav bomo morali narediti nekaj sprememb na vzmetenju, saj so me proti koncu že pošteno bolele roke. V vsakem primeru pa smo na dirko odlično pripravljeni. Če se še enkrat vrnem k slovenskim navijačem – tudi zaradi njih si želim dveh dobrih dirk, saj nočem, da se v domovino vrnejo razočarani,« je po kvalifikacijah razlagal Tim Gajser, ki je bil v Loketu že lani tretji. Očitno ga občutki niso izdali, saj je tudi to pot zaostal le za najboljšima dvema v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Obe dirki je dobil vodilni Jeffrey Herlings, dvakrat je bil drugi Antonio Cairoli, medtem ko je Gajser tako na prvi kot drugi dirki zasedel tretje mesto.

»Izjemno sem zadovoljen z zmago v Loketu. Na obeh dirkah sem se moral za zmago pošteno potruditi, a je zato na koncu toliko slajša. Se že veselim dirke čez dva tedna,« je povedal zmagovalec Jeffrey Herlings, ki ima v skupnem seštevku 30 točk prednosti pred Antoniom Cairolijem. Sezona SP se bo nadaljevala 5. avgusta v belgijskem Lommelu.