Policisti so v sredo posredovali zaradi nasilja v družini. Ugotovili so, da je 59-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo in otroki. Nasilnež, ki je bil pijan, je v hiši razmetaval in razbijal. Sina je napadel z vilami in ga pretepal, hči pa večkrat močno udaril. Članom družine je grozil z lovsko puško in v hčer s tako silo vrgel steklenico, da se je ta zgrudila. Na nadaljnjo obravnavo so jo odpeljali v bolnišnico.

Policisti so nasilneža obvladali, mu odvzeli prostost in ga odpeljali na pridržanje. Zasegli so tudi orožje, s katerim je grozil.

Prepoved približevanja in ovadba

Nasilnežu bodo izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otrok in surovega ravnanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa, so še pojasnili na policiji.

Kot se je izkazalo, je moški več let izvajal nasilje nad ženo in mladoletnimi otroki. Žrtve je žalil, jim grozil in jih pretepal. V preteklosti naj bi jim grozil, da jih bo ubil in v njih meril z orožjem. Vendar ga policisti v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril, so navedli na PU Novo mesto.

Zato vse ljudi pozivajo, naj pomagajo žrtvam in nasilje prijavijo. Velikokrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.