Obvoz je možen iz smeri Dolenjske proti Gorenjski in Primorski po vzhodni, severni in zahodni obvoznici in obratno za osebna vozila čez Ljubljano ter po glavni cesti skozi Škofljico proti Dolenjski.

Na Prometno-informacijskem centru še opozarjajo, naj vozniki ne uporabljajo uvozov Bizovik, Jug in Rudnik proti Primorski.

Počena pnevmatika povod za prvo današnjo nesrečo na južni ljubljanski obvoznici

Razlog za popoldansko prometno nesrečo na ljubljanski južni obvoznici med izvozoma Center in Rudnik je bila počena pnevmatika, zaradi katere je tovornjak, ki je prevažal kontejner s papirjem, trčil v kovinsko ograjo in se prevrnil. Odsek med razcepom Malence in priključkom Center proti Viču je še vedno zaprt za promet.

Voznik tovornjaka s priklopnikom, ki je prevažal kontejner s papirjem, je vozil od priključka Rudnik proti Barju. Po trenutnih podatkih Policijske uprave (PU) Ljubljana naj bi mu pred izvozom Center počila pnevmatika, zaradi česar je zapeljal levo in trčil v kovinsko ograjo. Vozilo se je ob trku prevrnilo, pri čemer se je tovor razsul. Deli kovinske ograje so po trčenju zadeli voznico osebnega vozila in voznika tovornega vozila, ki sta pripeljala iz nasprotne smeri - od Barja proti Rudniku.

Voznik prevrnjenega vozila je hudo poškodovan in so ga odpeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Policisti še opravljajo ogled kraja nesreče, so še sporočili s PU Ljubljana.