Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je bila policija okoli 6.45 obveščena, da se je neka ženska izmuznila mimo varnostnikov, ne da bi jo pregledali. Po navedbah bavarske vlade, ki je pristojna za varnostni nadzor potnikov na letališču, so žensko na letališču pregledali s telesnim skenerjem po običajnem postopku. A z njeno ročno prtljago je bilo nekaj narobe, ženska pa je izginila. Kasneje se je vrnila, vzela prtljago in izginila brez dodatnega pregleda, ki je potreben v tovrstnih primerih.

Ženske še niso našli, policija jo išče na podlagi fotografije, ki so jo pridobili s posnetka na varnostni kameri, ter zagotavlja, da bodo storili vse, da bi jo našli.

Terminal, ki ga uporabljajo predvsem nemška družba Lufthansa in njene partnerke, je bil ohromljen okoli sedem ur. Najmanj 200 letov so odpovedali, 60 jih je imelo več kot polurne zamude.

Z zamudo tudi let Adrie Airways

Letalo Adrie Airways je po poročanju portala Siol.net po voznem redu pristalo v Münchnu ob 8.10. Letalo za Ljubljano, ki bi moralo iz Münchna poleteti ob 10.25, pa je, kot piše Adria na svoji spletni strani, poletelo z več kot polurno zamudo malo po 11. uri.

Številni potniki so na družbenih omrežjih zapisali, da jim niso dovolili izstopiti iz letal, se pritoževali nad pomanjkanjem informacij ter objavljali fotografije množic na letališču, ki čakajo na pojasnila. Potnike so po zvočnikih pozivali, naj ostanejo mirni in naj bodo potrpežljivi.

Promet na letališču za države EU in schengensko območje je znova stekel po nekaj urah. Münchensko letališče je za frankfurtskim drugo najprometnejše v Nemčiji. Incident se je zgodil v času, ko je na letališču še posebej veliko potnikov. Ta konec tedna so se namreč na Bavarskem začele šolske počitnice.