Froome bo moral hitro pozabiti včerajšnji dan, saj ga je najprej namučil slovenski as Roglič, po naporni etapi pa mu jo je zagodel še žandar, ko ga je ob spustu zamenjal za gledalca, ki izkorišča zaprto cesto. V Keniji rojeni Britanec in trenutno največji kolesarski zvezdnik ni bil navdušen nad incidentom. Varuha reda je po krajšem prerekanju poslal nekam in s svojim varnostnikom hitro nadaljeval pot v dolino h klubskemu avtobusu. Vse skupaj so seveda ujele kamere in posnetki so hitro zaokrožili splet. Mediji so Froomovo sredo označili za »peklensko«.

Froome bo na naslednji etapi na tretjem mestu branil 16-sekundno prednost, za ovratnik pa mu diha ravno Roglič. Britanskemu zvezdniku letos ni lahko, saj je vseskozi tarča jeznih navijačev, ki se jim je zameril zaradi vpletenosti v dopinško preiskavo. Ti ga polivajo (menda celo z urinom), po njem pljuvajo in se zdirajo nanj. Na 16. etapi je bil za povrh med kolesarji, ki so v oči dobili solzivec, s katerim je policija razganjala protestnike.

Aktualnemu prvaku je pred začetkom letošnjega tritedenskega francoskega festivala že grozila izključitev s tekmovanja, nato pa je Mednarodna kolesarska zveza UCI po hitrem postopku oprostilno zaključila postopek. Letos se je torej 33-letniku obetalo, da bi še petič osvojil prestižni Tour, vendar zaenkrat bistveno bolje v boju za končno slavje kaže njegovemu moštvenemu kolegu Geraintu Thomasu. Valižan ima pred svojim kapetanom že dobro poltretjo minuto naskoka.