Donald Trump je pri proizvajalcu letal Boeing naročil novo letalo Air Force One – dva pravzaprav –, ki bo imelo novo barvno shemo. Trump si je zamislil precejšen odmik od modro-belega predsedniškega letala, kakršno je že od časa, ko se je z njim prevažal Kennedy. Nov Air Force One bo namreč rdeč, moder in bel.

Da je naročil dve novi letali, je razkril v nedavnem intervjuju za CBS. »Ali bi res imeli še naprej to dojenčkasto modro barvo, sem se vprašal. Ne, ne bomo,« je dejal in dodal, da bo novo letalo najboljše na svetu. V intervjuju je povedal, da se bo znebil svetlo modre »Jackie Kennedy barve« in jo nadomestil z bolj »ameriškimi« barvami.

Letalo bo nared šele 2024

Letalo bo ameriškemu predsedniku predano leta 2024, kar pomeni, da se bo Trump z njim prevažal zgolj pod pogojem, da bo znova izvoljen. Če bodo volitve, ki bodo leta 2020, prinesle novega zmagovalca, bo ta lahko izbral druge barve ali ostal pri modri in beli različici, ki se je sicer zdela povsem v redu Kennedyju, Nixonu, Fordu, Carterju, Reaganu, Bushu mlajšemu in starejšemu, Clintonu in Obami.

Trump se ne pritožuje zgolj zaradi barve letala, pač pa tudi zaradi njegove opreme. Postelja menda ni niti približno tako udobna kot tista na njegovem privatnem letalu, v preteklosti pa se je potožil tudi zaradi brisač, katerih mehkoba zanj ni zadovoljiva.