Cairoli je bil na stezi Red Sand razred zase. Najhitrejši je bil v obeh vožnjah, zmaga pa mu je prinesla tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Drugo mesto je v Španiji zasedel Nizozemec Jeffrey Herlings, tretjega pa Belgijec Clement Desalle.

Pred nedeljsko preizkušnjo so bili optimistični tudi navijači Tima Gajserja, saj se je Makolčan prvič v sezoni veselil zmage v kvalifikacijah. Manj uspešen je bil nato v obeh vožnjah. V prvi se mu je v zadnjem krogu primeril padec, zaradi česar je s petega mesta zdrsnil na osmo, v drugi pa je bil šesti. Skupno je končal kot šesti in osvojil 28 novih točk.

Poleg Gajserja je imela Slovenija v Valencii svojega predstavnika tudi v Klemnu Gerčarju, ki pa je ostal brez točk. Sedemindvajsetletnik je tako na prvi kot drugi dirki končal na 29. mestu.

V skupnem seštevku po treh dirkah najbolje kaže Cairoliju in Herlingsu, ki imata po 141 točk, tretji je Desalle s 103 točkami, Gajser, ki je zaradi poškodbe izpustil prvo dirko sezone, pa je zbral 48 točk in je 11. Motokrosiste naslednja preizkušnja čaka 8. aprila, ko se bodo pomerili v Pietramurati v Italiji.