Z jubilejno, deseto dirko so najboljši motokrosisti sveta končali prvo polovico sezone, razred zase pa je bil spet Herlings. Vodilni v skupnem seštevku za SP je dobil obe vožnji in osvojil maksimalnih 50 točk ter se še bolj utrdil na vrhu. Tim Gajser je na prejšnji dirki v Veliki Britaniji osvojil peto mesto, pred tokratno v Franciji – lansko je izpustil – pa je napovedal: »Proga s trdo podlago in z veliko kamenja mi je všeč. V Veliki Britaniji so se mi stopničke izmuznile, čeprav sem bil hiter. Upam, da se bom v Franciji spet uvrstil med najboljšo trojico, saj čutim, da gremo z ekipo v pravo smer.«

Gajserjeva napoved se je tudi uresničila. V kvalifikacijah je bil peti (Gerčar je bil ob odstopu 34., najhitrejši Herlings), včerajšnjo prvo vožnjo pa je končal na četrtem mestu z dobrimi 27 sekundami zaostanka za Herlingsom. Gerčar, ki je prejšnjo dirko v Veliki Britaniji izpustil zaradi lažje poškodbe zapestja, je bil v prvi vožnji 25. in je znova ostal brez premiernih točk v sezoni. V drugi vožnji je 21-letni Gajser naredil še korak višje in na preizkušnji v Saint Jean d'Angelyju osvojil tretje mesto. Njegov zaostanek za Herlingsom je bil sicer več kot 40 sekund, a je dosežek zadostoval za 20 točk in tretje mesto v skupnem seštevku dirke.

Šampion iz Pečk pri Makolah in svetovni prvak iz leta 2016 si je včeraj privozil novih 38 točk (četrtouvrščeni Belgijec Clement Desalle je zaostal le za točko). V skupnem seštevku za SP je ostal na šestem mestu, a je zaostanek desetih točk za petouvrščenim, Francozom Gautierjem Paulinom, zmanjšal le na eno. Gerčar, ki mu proga v Franciji ustreza, ni izpolnil cilja – uvrstitve med najboljših dvajset. V drugi vožnji je bil 27., skupno pa je dirko končal na 29. mestu. Naslednja bo 17. junija v Ottobianu v Italiji za VN Lombardije.