Gre za sliko Sveta družina, ki jo je naslikal francoski impresionistični slikar Pierre-Auguste Renoir (1841-1919) in sliko Deklice na travi, ki jo je ustvaril belgijski baročni umetnik Peter Paul Rubens (1577-1640). Vredni sta več milijonov evrov.

Zaradi sodelovanja v kraji je po pisanju Hine osumljenih osem oseb, med katerimi so štirje Italijani in eden Hrvat, ki so jih pridržali minuli mesec. V operaciji naj bi jim pomagal avstrijski voznik.

Hrvat kot izraelski rabin

Eden od njih - po pisanju medijev je to 44-letni Nenad Jovanović - se je predstavljal kot izraelski rabin z diplomatskim potnim listom Samuel Abraham Lewy Graham. Lastnikoma galerij je za sliki ponudil 26 milijonov evrov, nato pa ju pretental in okradel. Tatvina se je zgodila 20. aprila 2017 v najeti pisarni v Monzi nad albanskim veleposlaništvom.

Kot navajajo italijanski mediji, je posebna enota policistov za zaščito kulturne dediščine potem, ko je dobila namig, kje bi se lahko nahajali, sliki odkrila v nekem skladišču v pokrajini Torino. Našla jih je po 17-mesečni preiskavi.