Iz ene najbolj priljubljenih otroških filmskih zvezdnic se je razvila v raznovrstno karakterno igralko, enako uspešno v komedijah kot tudi v bolj zahtevnih dramskih vlogah. Med njenimi pomembnejšimi filmi so še Tomorrow is Forever (1946), Mačka na vroči pločevinasti strehi (1958), Love With the Proper Stranger (1963) in Bob & Carol & Ted & Alice (1969).

Še preden je dopolnila 25 let, je bila trikrat nominirana za oskarja – za stransko vlogo Judy v Uporniku brez razloga, v katerem je zaigrala ob Jamesu Deanu, in za najboljšo igralko v filmih Razkošje v travi in Love With the Proper Stranger. V razkošju v travi je upodobila spolno frustrirano najstnico Wilmo Dean Loomis, v Love With the Proper Stranger pa prodajalko v veleblagovnici Macy's Angie Rossini, ki zanosi z glasbenikom Rockyjem.

Skrivnostna utopitev

Igralka je v 44. letu starosti utonila 29. novembra 1981 v bližini otoka Santa Catalina v Kaliforniji, medtem ko je bila s soprogom Robertom Wagnerjem in igralskim kolegom Christopherjem Walkenom na izletu z jahto. Na krovu trojice je bil le še kapitan Dennis Davern.

Kot je ugotovila takratna preiskava, je trojica najprej obiskala restavracijo na obali, nato pa si na jahti privoščila kozarček. Med Wagnerjem in Walkenom je izbruhnil prepir, ki sta ga nadaljevala Wagner in igralka. Kasneje so jo našli približno miljo od jahte, oblečeno v spalno srajco, nogavice in puhovko. Po telesu je imela modrice, na levem licu pa odrgnino.

Leta 2011 je ameriška policija ponovno odprla preiskavo okoliščin njene smrti, da bi preverili, ali je šlo res za nesrečo. Po nekaterih navedbah naj bi bil za igralkino smrt odgovoren Wagner.