Drugi polfinalni dvoboj na sveti teniški travi v Wimbledonu se je razpletel po željah slovite ameriške teniške igralke. Serena Williams je večji del minule in letošnje sezone izpustila zaradi porodniškega dopusta, na šele četrtem turnirju v tej sezoni pa si je že izborila nastop na finalnem dvoboju najvišje kakovostne ravni.

V All England Clubu bo naskakovala svojo osmo posamično zmago na bržkone najbolj slovitem teniškem turnirju na svetu, skupno pa kar 24. končno zmagoslavje na turnirjih za grand slam. V svoji dolgoletni karieri je poleg sedmih zmag v Wimbledonu še sedemkrat slavila na OP Avstralije v Melbournu, šestkrat na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku ter trikrat na odprtem prvenstvu Francije v Parizu.

Američanka je temelje za končno zmago postavila že v prvem nizu. Po dokaj izenačenem uvodu je v šesti igri prvič odvzela začetni udarec svoji sedem let mlajši tekmici iz Nemčije in povedla s 4:2, nato pa z zanesljivo igro dokončala uvodni niz in po 34 minutah slavila s 6:2. Drugi niz je bil sprva preslikava prvega, Nemka je najprej kljubovala izkušeni in z vsemi žavbami namazani Američanki, ki ji je v šesti igri znova odvzela prednost začetnega udarca in povedla s 4:2, po svojem servisu pa povedla s 5:2.

A mlajša od sester Williams je v nadaljevanju zapravila velik kapital in tekmici dovolila, da je znižala na 4:5. V deseti igri drugega niza pa je znova zablestela v polnem sijaju in na začetni udarec svoje tekmice povedla s 40:0, nato pa izkoristila prvo zaključno žogo in po uri in desetih minutah igre slavila s 6:2 in 6:4.

Serena je finale pred dvema letoma dobila z 2:0 v nizih

Williamsova se bo v sobotnem velikem finalu pomerila s Kerberjevo. Tridesetletna Nemka je na današnjem prvem polfinalnem dvoboju premagala Latvijko Jeleno Ostapenko s 6:3 in 6:3 ter se drugič v svoji karieri uvrstila v veliki finale na sveti travi v All England Clubu. Za današnjo zmago nad devet let mlajšo tekmico z Baltika, ki je lani osvojila odprto prvenstvo Francije v Parizu, pa je potrebovala uro in sedem minut.

Kerberjevo je pred dvema letoma na finalnem dvoboju turnirja v Wimbledonu premagala prav Serena Williams, ki je tedaj slavila s 7:5 in 6:3. Za nekdanjo najboljšo igralko na lestvici WTA bo to četrti finalni nastop na turnirjih za grand slam, v letu 2016 je - ob porazu v Wimbledonu - osvojila odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu in odprto prvenstvo ZDA v New Yorku.