Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene ni izkoristil izjemne priložnosti, da bi se drugo leto zapored med posamezniki na wimbledonskem turnirju uvrstil v šestnajstino finala. Ljubljančan (71. na svetu) je po več kot štirih urah boja z 2:6, 6:4, 6:7 (3), 7:5, 3:6 priznal premoč Moldavcu Raduju Albotu (98.).

Bedene je na igrišču številka 18 zapravil preveč priložnosti. Imel je 20 priložnosti za odvzem servisa, izkoristil jih je le pet (tekmec šest). Predvsem je bil Ljubljančan slabši pri izkoristku drugega servisa, saj je dobil le 42 odstotkov točk (Albot 58). V tretjem nizu je imel Bedene pri vodstvu s 5:4 dve zaključni žogici, pri vodstvu s 6:5 pa eno na tekmečev servis. Bedene se je vrnil v igro v četrtem nizu, a preslabo vstopil v odločilnega, v katerem je imel Albot ves čas pobudo. Vodil je s 3:0, 4:2, 5:3, rešil novi žogici za odvzem servisa ter se veselil največjega uspeha na turnirjih za grand slam.

Roger Federer je znova ekspresno opravil svoje delo ter dobil deveti zaporedni dvoboj na Wimbledonu brez izgubljenega niza. Njegova včerajšnja žrtev je bil Slovak Lukas Lacko, ki je blišč osrednjega stadiona doživljal le uro in pol, preden je s 4:6, 4:6, 1:6 priznal premoč osemkratnemu zmagovalcu. Federer je osvojil 93 odstotkov točk na svoj prvi servis, dosegel 16 asov ter štirikrat odvzel servis tekmecu. Ob takšni statistiki je Federer v Londonu nepremagljiv. »Zelo sem zadovoljen s svojo igro. Vesel sem, ker sem igral bolj sproščeno kot v prvem krogu. Zavedam se, da bom moral stopnjevati nivo igranja, saj me čakajo vse težji dvoboji. Zavedam se tudi, da ne bom vselej zmagoval s 3:0 v nizih. Pripravljen sem tudi na tesnejše dvoboje,« je samozavesten Roger Federer.

Medtem ko Čehinja Karolina Pliskova že desetletje kroji svetovni teniški vrh, je včeraj končno izboljšala wimbledonski mejnik. Prvič se je namreč uvrstila v tretji krog najmočnejšega travnatega turnirja, kar je presenetljivo, glede na to, da ima enega najboljših začetnih udarcev med teniškimi igralkami. Čehinja je igrala odlično in poslala domov Belorusinjo Viktorio Azarenko, ki v dobri uri dvoboja ni imela niti ene priložnosti za odvzem servisa. Za največje presenečenje je včeraj poskrbela Rusinja Jekaterina Makarova, ki je izločila drugo nosilko, Danko Caroline Wozniacki.

Rafael Nadal je v prvem krogu z gladko zmago proti neugodnemu Izraelcu Dudi Seli navdušil teniške kritike. Znano je, da je bil Nadal v preteklosti na Wimbledonu večkrat poražen v uvodnih krogih, največ težav pa mu je vselej povzročal prav prvi dvoboj. Praviloma zato, ker je v nasprotju z največjimi tekmeci pred vrhuncem sezone na travi odigral manj tekem. Letos celo nobene, saj se je odpočil po dolgi, naporni in uspešni sezoni na pesku. »Rafa je pokazal raznovrstno igro, s katero je lahko strah njegove tekmece. Tudi najboljše,« opozarja nekdanji trikratni wimbledonski zmagovalec Boris Becker. Današnji tekmec Nadala bo Kazahstanec Mihail Kukuškin (77. na svetu). Doslej je vse tri medsebojne dvoboje dobil prvi igralec sveta, med njimi tudi pred štirimi leti na travnati podlagi. V odlični podobi se je v uvodnem krogu predstavil tudi Srb Novak Đoković, ki se bo danes drugič v karieri pomeril z Argentincem Horaciem Zeballosom.