Pogled na lepo razstavljene umetnine v predsobi ali na stenah dolgega hodnika, dnevne sobe ali kuhinje lepo popestri dom. Izdelave umetniških del se lahko lotite tudi sami. Izdelajte na primer zanimiv kolaž, ki ga sestavite kar iz časopisnih izrezkov. Pobarvajte nekaj mandal in jih obesite na steno ali po lastnem navdihu narišite sliko. Posezite po platnu in ga pobarvajte v enotno barvo ali z motivom po lastnem navdihu. Tako dobimo svojevrstno umetnino.

Razstava fotografij in slik

Najlepše, kar lahko razstavite, pa so vaši lastni posnetki oziroma približani detajli, s katerimi ste lahko izjemno izrazni. Uporabite lastne slike in sestavite galerijo. Vse, kar potrebujete, je velik okvir in že imate osebno in res enkratno dekoracijo. Ustvarjalni pa so tudi otroci. Ne dovolite si, da bi se njihove slike izgubile. Kupite nekaj enakih okvirjev in vanje vstavite najljubše otroške slike ali pa slike obesite na žico s kovinskimi kljukicami. Tako boste ustvarili prav posebno vzdušje v otroški ali dnevni sobi.

Papir za izrezovanje in krpanke

Naredite lahko tudi primarne oblike rastlin in živali (ali celo vaše družine) iz papirja. Izrežite jih v različnih barvah ter jih nalepite na papir druge barve. Za kar najboljši vtis izdelajte kolekcijo takšnih slik in jih obesite na steno skupaj, kajti le skupina bo ustvarila pravo ozračje. Si želite biti malo drugačni in sliko želite videti izven okvirja? Potem je naslednja ideja kot nalašč za vas. Uporabite dvobarvne vzorčaste tkanine in jih nalepite na lepenko ali drugo trdo podlago. Pustite del blaga, da ni nalepljen, tako da bo pod težo gravitacije obvisel izven slike. Takšen učinek je dramatičen in vedno pritegne poglede.