Za popolno razporeditev slik na steno si najprej pripravite osnutke. Kos, ki ga želite uokviriti, položite na papir, naredite obris njegove velikost in model izrežite. Če imate okvirje, ki jih boste obesili na žico, potem izmerite razdaljo od žeblja, na katerem bo slika obešena, do zgornjega roba okvirja. Če pa boste slike obesili s pomočjo nosilcev v obliki nazobčanega elementa, »žagice«, potem določite velikost predloge tako, da izmerite razdaljo od žebljička do roba okvirja. To razdaljo upoštevajte pri izrezovanju papirnate predloge.

Z lepilnim trakom, ki je enostaven za odstranjevanje, obesite vsako izmed predlog na steno in jih nameščajte tako dolgo, dokler ne boste s postavitvijo zadovoljni. Potem označite luknje na stenah, jih zvrtajte v steno in namestite manjše žeblje ali kavlje.

Pravilni nosilci za slike

Tradicionalni kavelj manjše velikosti je primeren za obešanje slik, če imate suhe stene ali so le-te izdelane iz mavca. Manjše okvirje pritrdite na steno s pomočjo nazobčanih »žagic«, ki so v celoti pritrjene neposredno na okvir. Za težje okvirje je treba v steno namestiti vijake.

Bolj tradicionalen način obešanja slik boste dosegli s kaveljčkom v obliki črke »s«. Da pa bodo slike ves čas v ravni liniji, na zadnjo stran slik nalepote posebno samolepilno peno. Dobite jo v vsaki trgovini s tehnično opremo.