Temno pohištvo lahko postavite le v večji prostor, saj nikakor ne sme biti nametano, temveč mora biti okoli posameznih kosov dovolj praznine. Če se odločite opremljati s temno barvo, zato vedno izberite le najbolj nujne kose pohištva. Prav tako temni kosi delujejo privlačno le, ko jih obsije veliko svetlobe - dnevne ali umetne.

Estetika z dovolj udobja

Nikakor estetike ne postavite pred udobje. Medtem ko lahko temno opremljena soba res deluje izjemno privlačno, je predvsem pomembno, da se v njej vsi stanovalci tudi dobro počutijo. Velikokrat se namreč bolj trudimo, da bi naš dom deloval lepše, kot pa da bi nam bilo v njem resnično prijetno in udobno.

Temno ne pomeni črno

Ko govorimo o temnem pohištvu, ne mislimo samo na črno barvo. Ta se pravzaprav v večini domov izkaže kot pretemna, sploh če gre za manjše stanovanje. Veliko lažje je opremljati s temnejšimi nevtralnimi barvami: predvsem temno sivo, rjavo ali modro.

Dodatki drugih nevtralnih tonov

Zavedajte se, da temno pohištvo takoj postane središče pozornosti, zato morate drugo notranjo opremo ustrezno prilagoditi. Najboljša rešitev za sobo s temnim pohištvom so barvni dodatki drugih nevtralnih barvnih tonov, na primer rjave ali sive. Priporočljivo je, da si izberete le eno dodatno barvo, ki pa ima lahko različne vzorce in barvne odtenke. Vnesite odtenke iste barve tudi na tla ali stene, na preproge, okrasne vaze, blazine, slike ali umetnine.

Kombinacija s svetlimi in živahnimi barvami

Tudi živahne in svetle barve prav tako odlično dopolnjujejo temno pohištvo. Možnosti in odtenkov je veliko; vedno pa morate paziti, da omejite njihovo uporabo v prostoru ali se celo omejite na eno oziroma dve steni. Izberite steno, pred katero se že tako veliko dogaja (denimo območje z vgrajenim kaminom), ter celoten del okrasite s svetlimi barvami. Posebno priporočamo rdečo, svetlo vijolično, rožnato, temno modro ali mornarsko modro.