Maročani si po nesrečnem porazu z Iranom (0:1), ko je odločitev padla v sodnikovem dodatku, prav gotovo niso želeli zgodnjega zaostanka proti Portugalski. A ravno to se je zgodilo, z glavo je bil v 4. minuti s prvim strelom na tekmi natančen kdo drug kot kapetan Cristiano Ronaldo. Prav prvi zvezdnik portugalske izbrane vrste je bil le nekaj minut kasneje znova v priložnosti, a se je po slabšem strelu žoga skotalila mimo desne vratnice.

Toda nadaljevanje je bilo za maroško izbrano vrsto zelo spodbudno, saj so vzpostavili prodorno in kombinatorno igro, ki jih je krasila že na uvodni tekmi. Manjkali so le boljši zaključki. Portugalska se je na drugi strani z veseljem postavila v obrambno postavitev in prežala na protinapade. V 39. minuti je Ronaldo imenitno s podajo v kazenski prostor zaposlil Goncala Guedesa, ki je z enajstih metrov zapravil stoodstotno priložnost.

Maroko dominanten, a neučinkovit

Z izjemo priložnosti Ronalda na začetku drugega dela, ko je v šestnajsterec pritekel na odloženo žogo in s strelom čez gol zapravil dvojno vodstvo, so igralci Maroka igro prenesli povsem na polovico nasprotnika. Največ težav je portugalski obrambi na desnem boku povzročal prodorni Nordin Amrabat. V 57. minuti se je Rui Patricio izkazal z izjemno parado ob strelu Younesa Belhande z glavo v spodnji desni kot. Le tri minute kasneje je Mehdi Benatia s kakšnih 12 metrov meril čez gol.

Portugalci so se zavzeto branili, Maročani pa jalovo napadali, pomagali jim nista niti dve zreli priložnosti ob izteku tekme. To pomeni, da so zabeležili še drugi minimalni poraz in bodo ob morebitni današnji zmagi Špancev proti Iranu že lahko pozabili na napredovanje v osmino finala.

Tekma v Kazanu se bo začela ob 20.00. Pred tem pa ob 17.00 srečanje Urugvaj-Savdska Arabija.

Maroko : Portugalska