Belgijci so že v uvodu pokazali, kdo bo diktiral tempo nocojšnje druge tekme. V šesti minuti je imel prvo zrelo priložnost Yannick Ferreira Carasco, a je proti vratom Paname z leve strani sprožil prešibko. Minuto kasneje je zgodnje belgijsko vodstvo preprečil vratar Jaime Penedo, ki je atraktivno ubranil strel Driesa Mertensa v levi zgornji kot.

Belgijska izbrana vrsta je iskala pot do gola in bila v številnih polpriložnostih. V 21. minuti je vezist Kevin De Bruyne po prodoru po desni podajal pred gol, kjer je žogo pričakoval Romelu Lukaku, a je kapetan Román Torres še uspel posredovati pred njim. Ob koncu polčasa je po samostojnem prodoru v bližnji kot nevarno meril še kapetan Belgijcev Eden Hazarad, a je bil znova na mestu Penedo.

Mertens načel, Lukaku

Panamski igralci so se krčevito branili in le redko prihajali čez svojo polovico, kjer pa belgijski branilci na trenutke niso delovali povsem prepričljivo. Zadetkov do prvega odmora nismo videli, a se je to nato kmalu spremenilo. Belgijci so imeli napad v 47. minuti, v skoku po izbijanju sta se za žogo borila Hazard in Fidel Escobar, ta pa se je odbila naravnost na levico Mertensa, ki je sprožil s prve in čudovito zadel za 1:0.

Priložnost podvojiti prednost je imel pet minut kasneje s prostega strela De Bruyne, a je z dobrih 20 metrov meril preveč v desno. V 55. minuti so do svoje najboljše priložnosti prišli panamski igralci, belgijski obrambi se je z vtekanjem po desni izmuznil Michael Murillo in se znašel sam pred vratarjem Thibautjem Courtoisem. 26-letni član Chelseaja je pokazal, kako dober je v igri ena na ena in preprečil izenačenje.

Svoje priložnosti pa v 69. minuti za povišanje na 2:0 ni zamudil iznajdljivi Lukaku, ko je v mrežo z glavo podaljšal po precizni podaji De Bruyna. Vajo je 25-letni član Manchester Uniteda ponovil šest minut kasneje po podaji Hazarda in s prefinjenim lobom zadel za 3:0. Panamčani so ob koncu napadali v želji po častnem zadetku, a do spremembe ni prišlo.

Ob 20.00 sledi tekma med Anglijo in Tunizijo.

Belgija : Panama