Ta kruh je fantastičen, saj nanj ni treba čakati. Pripravite ga brez vzhajanja. Dober je pa tudi še topel. V slabi uri vam je lahko na voljo!

Ko ga boste enkrat pripravili, bo tudi pri vam največkrat na meniju. Prav zato, ker je tako vsestranski!

Pa še dve značilnosti kruha s pivom:

• Uporabite lahko katero koli svetlo pivo.

• Uporabite lahko kateri koli sir, ki se lepo topi, cheddar ali edam sta najboljša.

In še en trik, ki ga lahko uporabite, ko je kruh že nekaj dni star: kos kruha popecite na maslu, na vrh dajte sir v lističih in pokrijte, da se stopite! Odlično!

Lahko pa pripravite tudi te kruhovske izdelke:

Burger bombetke

Porovi kruhki

Enostavni domači bejgli

Vsi so čudoviti!

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT:

SESTAVINE (za 1 štruco):

• 350 g moke

• 100 g sira

• 1 žlica pecilnega praška

• 1 žlička soli

• 1 žlica medu

• 3,5 dcl piva

• 60 g stopljenega masla

PRIPRAVA

V skledi dobro zmešajte moko, pecilni prašek in sol. V dveh ločenih kozicah stopite med in maslo. Med vlijte k moki in premešajte. Dolijte še pivo in še enkrat dobro premešajte. Nato previdno umešajte še nariban sir.

V pekač vlijte polovico stopljenega masla, nato pa v pekač prenesite še dobljeno testo. Prelijte s preostankom stopljenega masla in pecite približno 40 minut v pečico, ogreti na 175°C.

Še topel kruh narežite na rezine, po želji namažite z maslom in uživajte.