Ta kruh je fantastičen, saj nanj ni treba čakati. Pripravite ga brez vzhajanja. Dober je pa tudi še topel. V slabi uri vam je lahko na voljo!
Ko ga boste enkrat pripravili, bo tudi pri vam največkrat na meniju. Prav zato, ker je tako vsestranski!
Pa še dve značilnosti kruha s pivom:
• Uporabite lahko katero koli svetlo pivo.
• Uporabite lahko kateri koli sir, ki se lepo topi, cheddar ali edam sta najboljša.
In še en trik, ki ga lahko uporabite, ko je kruh že nekaj dni star: kos kruha popecite na maslu, na vrh dajte sir v lističih in pokrijte, da se stopite! Odlično!
Lahko pa pripravite tudi te kruhovske izdelke:
Vsi so čudoviti!
Pa dober tek!
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!
RECEPT:
SESTAVINE (za 1 štruco):
• 350 g moke
• 100 g sira
• 1 žlica pecilnega praška
• 1 žlička soli
• 1 žlica medu
• 3,5 dcl piva
• 60 g stopljenega masla
PRIPRAVA
V skledi dobro zmešajte moko, pecilni prašek in sol. V dveh ločenih kozicah stopite med in maslo. Med vlijte k moki in premešajte. Dolijte še pivo in še enkrat dobro premešajte. Nato previdno umešajte še nariban sir.
V pekač vlijte polovico stopljenega masla, nato pa v pekač prenesite še dobljeno testo. Prelijte s preostankom stopljenega masla in pecite približno 40 minut v pečico, ogreti na 175°C.
Še topel kruh narežite na rezine, po želji namažite z maslom in uživajte.