Ena od prič je oblastem povedala, da je videla žensko sprehajati psa ob jezeru, čez nekaj časa pa je zagledala psa, kako lajata v vodo, eden od njiju je krvavel in imel sveže rane. Priča je, ko ni našla sprehajalke, poklicala policijo. Prva medijska poročila o dogodku so sicer navajala nekoliko drugačno zgodbo: priča bi naj na lastne oči videla, kako je aligator žensko povlekel v vodo. Policija še ni razložila, zakaj se v medijih pojavljata dva različna opisa dogodka.

Kot navaja britanski Guardian, so v jezeru nedavno opazili skoraj štiri metre dolgega aligatorja. V floridskem Konservatoriju za ribe in divje živali so po opravljeni obdukciji aligatorja potrdili, da je ta brez dvoma ugriznil žensko. Predstavnik za odnose z javnostmi je dejal, da domnevajo, da je aligator žensko najverjetneje ubil in da nadaljujejo z iskanjem njenega trupla.

Napadi aligatorjev so precej redki

Aligatorji so sicer znani po tem, da pojedo vse, kar je enostavno dostopno. Hranjenje v divjini živečih aligatorjev je prepovedano, saj bi lahko na ta način izgubili strah pred ljudmi. Napadi aligatorjev, ki se končajo s smrtjo, so sicer na Floridi precej redki. Med letoma 1948 in 2017 so aligatorji ugriznili 400 ljudi, od tega se je 24 napadov končalo tragično. Zadnji smrtni primer se je zgodil predlani, ko je aligator pokončal dečka, ki se je igral ob vodi.

Meje med življenjskim prostorom aligatorjev in ljudi so na Floridi precej zabrisane, v veliki meri zato, ker ljudje v naravi iščejo prostor za preživljanje prostega časa in rekreacijo.