V Novem mestu so takoj po koncu klubske sezone zavihali rokave in se začeli pripravljati na prihodnjo. Predsednik kluba Andraž Šuštaršič je za javnost dejal: »V prihodnji sezoni želimo izboljšati rezultate iz letošnje, kar pomeni, da ciljamo na uvrstitev v zgornjo polovico 1. ABA lige, in pa na osvojitev državnega prvenstva ali pokala«.

Zastavljene cilje bodo poizkušali uresničiti tudi s pomočjo občasnega slovenskega reprezentanta, Jureta Balažiča, ki se vrača v matični klub. »Veseli me, da se po več letih tujine vračam domov, v svoj matični klub. Vem, da se vračam v ambiciozno sredino z dobrim trenerjem, dobrimi pogoji in urejenimi razmerami. Komaj čakam na začetek nove sezone,« je dejal Balažič.

Petrov ostaja

Šuštaršič je sporočil, da bodo vodenje ekipe še naprej zaupali dozdajšnjemu trenerju Simonu Petrovu. V klubu pa ostaja tudi eden ključnih igralcev to sezono, 25-letni Marko Jošilo, s katerim so sklenili večletno pogodbo. »V pretekli sezoni je Krka začrtala pot, na kakšen način želi delovati in se razvijati. Zelo sem zadovoljen, da bom tudi v prihodnje del tega,« je dogajanje v klubu komentiral Simon Petrov.

Šuštaršič je na koncu še dejal, da se intenzivno pogovarjajo še z nekaterimi igralci in da je tik pred podpisom pogodbe organizator igre Paolo Marinelli.