Celotna finalna serija košarkarskega državnega prvenstva je bila trda in napeta, na koncu pa je o zmagovalcu odločil podaljšek. Olimpija je imela v zaključku več moči kot Krka in se veselila drugega zaporednega, skupno pa 17., naslova slovenskega prvaka. Ljubljančani so Novomeščane na odločilni peti finalni tekmi v petem poskusu ugnali prvič, hkrati pa slavili prvo lovoriko v dvorani Stožice.

Pričakovati je bilo, da bosta moštvi na odločilni tekmi za naslov državnega prvaka stavili na obrambo, a temu niti približno ni bilo tako. V prvi četrtini je na obeh straneh v koš padalo z vseh položajev, pika na i pa sta bili trojki Paola Marinellija nekaj sekund pred koncem uvodnih desetih minut in nato Roka Badžima skoraj s sredine ob zvoku sirene. Trener Novomeščanov Simon Petrov je imel ob odsotnosti kaznovanega Domna Bratoža in poškodovanega Žige Fifolta skrajšano rotacijo, zato sta Marinelli in Marko Jošilo na parketu preživela ves prvi polčas. Jošilo je bil tisti, ki je znova držal niti igre Krke v svojih rokah in bil sila razpoložen. Prav takšni so bili tudi preostali njegovi soigralci, ki so po hrabri borbi ob polčasu zaostajali le za dve.

Med premorom je bilo v obeh slačilnicah gotovo zelo napeto, saj je bilo jasno, da bi lahko bil slab vstop v zadnjih 20 minut že odločilen za ene ali druge. Olimpijo sta dvignili hitri trojki Domna Lorbka, a so nato Ljubljančani ostali brez ideje v napadu. Če ne bi Jordan Morgan sredi tretje četrtine dosegel osem zaporednih točk, bi se zmaji že lahko znašli v škripcih. A se je nato sredi zadnje četrtine v težavah znašla Krka, saj so imeli Dalibor Đapa, Tim Osolnik in Dino Cinac po pet osebnih napak. Novomeščani kljub temu niso popuščali, v igri za zmago pa jih je praktično sam držal Jošilo, ki je na parketu delal vse – skakal, asistiral in zadeval. Ob točki prednosti Olimpije je prav Jošilo v zaključku zgrešil po prodoru, a pobral odbito žogo, nad njim pa je osebno napako naredil Gregor Hrovat. Ob silnih žvižgih je srbski košarkar 7,5 sekunde pred koncem zadel le prvi prosti met, Badžim pa na drugi strani zgrešil trojko za zmago. V dodatnih petih minutah je bilo pri gostih očitno, da jim je povsem pošla sapa, a zmaji tega sprva, prav neverjetno, niso znali izkoristiti. Nato pa je na sceno stopil Badžim, ki je v podaljšku dosegel sedem točk in Olimpiji zagotovil trdo prigaran naslov.

»Zadnjih deset minut je bilo videti kot dvoboj 'grogiranih' nasprotnikov. Vprašanje je bilo le, kdo bo padel po tleh. Na koncu smo imeli več moči in slavimo naslov prvaka po izredno težkem boju proti odlični Krki,« je povedal Zoran Martić, ki je razkril, da je njegova prihodnost pri Olimpiji zavita v meglo. Eden tistih, ki je bil pri Ljubljančanih najbolj vesel zmage, je bil direktor Roman Lisac, ki je napovedal velike poteze: »To je nov začetek Olimpije. Boste videli, kaj se bo sedaj začelo dogajati in kdo vse bo prišel v klub.« Precej bolj poklapani so bili v taboru Krke. Razočaranje je bilo veliko, a je bilo Simonu Petrovu jasno, da so njegovi igralci dali od sebe prav vse: »Lahko smo ponosni na to, kar smo prikazali. Sreča bi se lahko obrnila tudi na našo stran, a se je na Olimpijino. Navdušen sem nad svojimi igralci, v naslednji sezoni pa nadaljujem z zastavljenim delom.«