Če si je Neuer oddahnil, pa je bilo malce drugače pri še enem vratarju Berndu Lenu, branilcu Jonathanu Tahu in napadalcih Nilsu Petersenu in Leroyu Saneju, saj jih je selektor črtal s končnega seznama.

Neuer je izpustil večino sezone zaradi poškodbe stopala, v soboto, ko je Nemčija izgubila v Avstriji z 1:2, pa je igral prvo tekmo proti lanskem septembru. Löw je sicer že pred tem poudaril, da če bo Neuer nared, bo številka 1, kar zadeva vratarje v nemški vrsti.

Poškodovani Kompany ostaja v belgijski reprezentanci

Poškodbi navkljub na seznamu belgijskega selektorja Roberta Martineza ostaja Vincent Kompany. Branilec okreva po poškodbi dimelj in ga tako čaka bitka s časom, saj 18. junija Belgijce že čaka prva tekma mundiala proti Panami.

»Do 24 ur pred začetkom tekme s Panamo imamo čas, da ga še zamenjamo,« je pojasnil Martinez in dodal: »Glede Vincenta moramo počakati, sedem, osem dni, potem bomo imeli priložnost za diagnozo.«

Dvaintridesetletni Kompany se je poškodoval na sobotni prijateljski tekmi s Portugalsko. Če Kompany ne bo nared za SP, ga bo zamenjal Laurent Ciman, igralec Los Angelesa FC.

Na mundial tudi Salah

Podobno kot Kompany, tabora reprezentance ni zapustil niti najboljši egiptovski nogometaš Mohamed Salah. Napadalec, ki je v zadnji sezoni navduševal v dresu Liverpoola, je kljub poškodbi rame, ki jo je staknil v finalu lige prvakov proti Realu Madridu, uvrščen na končni seznam egiptovske izbrane vrste za svetovno prvenstvo v Rusiji.

Salah se bo soigralcem pridružil 9. junija, do takrat pa bo okreval v Španiji. Zaradi poškodbe skoraj zagotovo ne bo pripravljen za prvo tekmo Egipta, ki bo 15. junija proti Urugvaju. V egiptovskem taboru pa verjamejo, da bo Salah nared že štiri dni pozneje za tekmi z Rusijo, prepričani pa so, da bo igral 25. junija na zadnji tekmi skupine A proti Savdski Arabiji.