»Z njim sem vseskozi v stiku. Vsak, ki bi ga videl, kako vzdržuje telesno moč, bi bil prepričan, da bo pripravljen za svetovno prvenstvo. Še posebno, ker je že prej nekajkrat dokazal, da za ohranjanje forme tekem ne potrebuje. Enostavno je preveč kakovosten vratar, da nanj ne bi računali,« je dejal Bierhoff, ki je prepričan, da se bo 31-letni vratar 15. maja znašel na seznamu selektorja Joachima Löwa, ki na Neuerja zagotovo ne bo mogel računati na marčevskih prvih tekmah pokala narodov proti Španiji in Braziliji.

»Najbolj pomembno je, da ni nobenega pritiska. Ne selektorskega ne igralčevega. Vsi smo lahko mirni, saj imamo tudi v primeru, da Manuel ne bo mogel igrati, kakovostnega vratarja, tu je namreč Marc-Andre Ter Stegen, ki je letos v odlični formi,« meni direktor reprezentance.

Neuer cilja na povratek na SP

Tudi Neuer je glede povratka na igrišča optimističen. »Zdravljenje poškodbe poteka dobro, a stoodstoten še nisem. Mislim, da je moje telo pripravljeno okoli 80-odstotno. V fitnesu dobro delam, na igrišča pa se mi ne mudi. Cilj je, da sem povsem pripravljen za svetovno prvenstvo. Upam pa tudi, da bom do prvenstva odigral tudi kakšno tekmo za Bayern.« Enaintridesetletni nemški vratar se je poškodoval lani na tekmi lige prvakov proti Realu iz Madrida.

Neuer je bil poškodovan že pred svetovnim prvenstvom leta 2014, a to ga takrat ni motilo, saj je v Braziliji opravil odlično delo. Bil je eden zaslužnejših, da je Nemčija postala svetovni prvak.