Katoliški duhovnik »Sweet Paul«, po naše bi mu lahko rekli kar »Sladki Pavle«, se mladim faranom skuša približati s prav posebnim načinom pridiganja. Včasih je oblečen v običajna oblačila, drugič v duhovniško haljo, glavo pa mu običajno krasi rutka, kakršno je nekoč nosil Tupac Shakur. Ko vzame v roke mikrofon in začne »rapati«, se prične prava zabava, saj Paul na trenutke tudi zapleše.

Motivacija za njegovo rapanje in približevanje vere mladim je bila tragedija, v kateri je v prestolnici Nairobi na eni od zabav zaradi prerivanja in gneče več mladih izgubilo življenje. »To se ne bi smelo dogajati. Če si mladi želijo zabave, naj pridejo v cerkev, kjer pojemo, molimo in se imamo lepo,« je povedal za BBC.

V svojih pesmih mlade poziva k trdemu delu, vabi jih v cerkev, pa tudi, naj se izogibajo drogam ter v luči boja proti podnebnim spremembam skrbijo za okolje.

Zdi se, da večina prisotnih uživa ob njegovem neobičajnem razširjanju božje besede, ima pa tudi kritike. »Mnogi me ne razumejo, med njimi so tudi kolegi duhovniki. A jim samo povem, da je treba talente, ki jih imamo, tudi izkoristiti,« dodaja.