Pridigar je pred kratkim na svoji spletni strani objavil video, v katerem je sporočil, da je imel pogovor z Jezusom. V pogovoru naj bi mu božji sin povedal, naj si pridobi letalo Dassault Falcon 7x, ki stane okoli 47 milijonov evrov. Duplantis, ki je sicer že lastnik treh privatnih letal, je še zatrdil, da je bil to najlepši stavek, ki mu ga je kadarkoli povedal Bog, še navaja CNN.

Jezus naj bi Duplantisu še dejal, naj bo za letalo pripravljen krvaveti, kar si pridigar predstavlja kot prošnjo vernikom za pomoč. Donacije upravičuje s tem, da naj letalo nebi bilo njegovo, ampak last njegove fare. Z njim pa naj bi imel možnost dostopa do Boga in vernikov po vsem svetu. V videu še sporoča, da je njegovo prepričanje tako, da če bi Jezus danes živel na Zemlji, tudi ne bi potoval z oslom.

Vera upravičuje bogastvo

Ob zanimanju, ali so draga in luksuzna letala v skladu z verskim prepričanjem, je CNN ugotovil, da tako številni verniki in evangeljski duhovniki zatrjujejo, da Bog z dragimi stvarmi blagoslovi posameznike za vero vanj. Po njihovi logiki tako deljenje lastnega bogastva s cerkvijo pomeni, da vas bo imel Bog še raje. Duplantis tako ni edini duhovnik, ki bi svoje vernike nagovoril za donacijo. Leta 2015 je pastor Creflo Dollar prosil za 52 milijonov evrov, in to prav tako za privatno letalo, še navaja CNN.