Namizni dodatki v jedilnici

Ko opremljate jedilnico ali kotiček za obedovanje, se osredotočite na zavese, draperije, preprogo ali namizne dodatke in prt, ki jih lahko krasi drznejši vzorec. Izberite le en igriv vzorec, ki ga nato podvojite recimo na namiznem prtu in cvetlični vazi. Bodite previdni, da vzorcev ali potiskov ni preveč; izberite največ dva različna vzorca, ki pa se med seboj stilsko ujemata.

Izkoristite prazne stene v kuhinji

V kuhinji izkoristite prazne stene. Osrednjo točko ustvarite le na eni izmed sten, ki jo denimo prekrijte z vzorčastimi tapetami v stilu, ki se ujema s slogom kuhinjske opreme. Namesto tapet se lahko odločite tudi za teksturirano barvo, ki bo v sobo vnesla globino in pritegnila pozornost. Vzorce torej uporabite le na eni izmed sten, medtem ko drugih delov prostora z vzorci ne okrašujte.

Previdno z vzorci v dnevni sobi

V dnevni sobi verjetno preživite največ prostega časa, zato z vzorci ne pretiravajte, ampak jih izberite z vso previdnostjo. Če se odločite za vzorčast kavč ali naslonjač, ohranite podobo prostora čim bolj nevtralno – druga oprema in dekoracija naj bo nevtralnih barv in nevpadljivega dizajna. V prostor dodajte le kako umetnino ali okrasne blazine s karirastim ali črtastim vzorcem v živahnih barvah.

Dramatično posteljno vzglavje v spalnici

V spalnici lahko izberete drznejše vzorce, saj je to prostor, kjer si to lahko privoščite. Vseeno pazite, da z mešanjem vzorcev ne pretiravate. Bolje je, če izberete osrednjo točko prostora, kamor dodate poljuben vzorec. Izredno privlačna je videti zakonska postelja z dramatičnim poudarjenim vzglavjem, na katerem je zanimiv vzorec. Območje nad vzglavjem lahko prekrijete z vzorčastimi tapetami ali tkanino z zabavnim potiskom, ki se ujema z opremo.

V kopalnici vzorčasti dodatki ali tapeta

Če želite vzorce dodati v kopalnice, izberite majhno vzorčasto preprogo, ki jo položite pod umivalnik, oziroma kopalniško zaveso za prhanje z atraktivnim potiskom. Za drznejši učinek lahko na prazno steno, ki je voda ne doseže, prilepite barvito tapeto v podobnem slogu.