Začnite od spodaj

Zamenjajte talne obloge. Kombnirajte parket različnih barvnih odtenkov ali pa položite vzorčast linolej ali preprogo. Za vse to boste potrebovali le nekaj osnovnih orodij in veliko dobre volje.

zig_zag_floor_1.jpg

Ne pretiravajte

Vedre vzorce, kot je cikcak, pogosto uporabljamo za kuhinjske zavese, prte in posteljne prevleke. Vanje lahko prevlečemo tudi blazine na kavčih ali stolih. Čiste linije tekstila bodo prostor naredile hladnejši. A ne pretiravajte. Nikar v tak vzorec ne odenite celega kavča.

Izberite prefinjen vzorec

Tapete v dveh izmenjujočih se temnejših in svetlejših zelenih barvnih odtenkih bodo spalnico naredile zelo zapeljivo.

Pri igranju z vzorci ravnajte razumno

Poigrajte se z vzorci, pri tem pa imejte v mislih prostor, za katerega so namenjeni. Nenavadne kombinacije so dobra izbira za sobo za goste ali za hodnik, manj pa za dnevno sobo ali prostor, v katerem preživite veliko časa.

red_flower_pattern_on_the_wall_1.jpg

Razstavite vzorce na edinstven način

Ko izbirate vzorce za svoj dom, se nikar ne omejite samo na zavese ali prevleke. Če vam je všeč vzorec na skodelicah za kavo, kupite nekaj različnih v istem stilu in jih postavite na kuhinjsko polico.

Poigrajte se z velikostjo

Cikcakaste tapete z velikimi kvadrati delujejo drzno. V takšen prostor lahko postavimo tudi špansko steno s cvetličnim vzorcem, pa ne bo delovala kičasto.

Oblikujte svoj vzorec

Iščete vzorec, ki bi odražal vaš karakter, pa ga nikakor ne najdete? Oblikujte ga sami s pomočjo spletne strani, kot je spoonflower.com.

roza1.jpg

Poudarite le določen del prostora

Obožujete drzne vzorce, pa se bojite z njimi prekriti vso sobo? Uporabite le en del vzorca in z njim ustvarite vzglavno posteljno končnico. S tem boste ubili dve muhi na en mah. Imeli boste vzorec, ki ste si ga želeli, pa še posteljnega vzglavja vam ne bo treba kupiti.

Ena drzna poteza ima lahko večji učinek kot množica vzorcev. Namesto za cvetlice v okvirju se raje odločite za tapeto z cvetličnim vzorcem.

Črtasti vzorci

Črte so eden izmed najlažjih vzorcev, s katerimi lahko polepšate svoj dom. Z njimi pričarate raznovrsten videz, od rustikalnega do subtilnega, prefinjenega ali drznega. Igrajte se z njimi, dokler ne dosežete želenega učinka.