Izkoristite vertikalne površine

Večina urbanih vrtov je dolgih in ozkih, zato rastline zasadite v lončke in jih postavite ob robove, v viseča korita ali pa jih obesite čez balkon. Lahko seveda storite vse troje. Zasadite tudi s prostorom varčne plezalke. Te še posebno prav pridejo za zakritje neestetskih površin.

Kamin za hladnejše dni

Zakaj bi svojo teraso ali vrt izkoriščali samo tri mesece v letu? Podaljšajte si bivanje zunaj s kaminom, ki bo dodobra ogrel vaš kotiček. Pa še zelo lep je videti. Prostor pred kaminom opremite še s stoli, lahko tudi ležalniki, in mizico ter uživajte v pogledu na plameneč ogenj.

Ustvarite več delov

Vrt ali teraso lahko razdelite v več delov – en kotiček namenite za posedanje, drugega za rastlinje, tretjega pa za sproščanje.

Zunanja dnevna soba

Če je terasa ob dnevnih prostorih, zunanji prostor uredite tako, da deluje kot podaljšek notranjega. Posezite po podobnih materialih in barvah, s čimer je prostor videti večji in elegantnejši. Zunanje pohištvo pa mora biti odporno na vremenske razmere.

Kuhanje na prostem

Zakaj si ne bi poleti hrane pripravljali na prostem? Kupite manjši žar, kuhalnik in omarico za posodo. Zunanjo kuhinjo lahko tudi pokrijete z nadstreškom in jo zavarujete pred slabim vremenom.

Poleti je nujna senca

Poleti, ko pripeka vročina, si na terasi in vrtu omislite senco. To lahko storite s senčnikom, tendo ali pa preprosto čez teraso ali njen del obesite rjuho ali drugo tkanino.

Podest za teraso

Če terasa leži na zemlji, jo lahko prekrijete s podestom. V ta namen lahko izberete les, kamen, beton, pesek ali kak drug material.

Ne pozabite na osvetlitev

Ne pozabite na ustrezno osvetlitev vaše zunanje oaze. To lahko storite s svečami, laternami ali z zunanjimi svetilkami. Postavite jih na mizico, na tla ali polico ali pa jih obesite na drevo ali pod strop nadstreška.