Vsak petek se bodo predstavili drugi ponudniki, s tem, poudarja ekipa Odprte kuhne, dogodek »prerašča v pravo kulinarično-informacijsko središče Slovenije in k sodelovanju vabi lokalne turistične organizacije, turistične kmetije ter proizvajalce tipičnih prehranskih in kulinarično-obrtnih izdelkov«. Kot prvi se bodo v petek v sklopu Odprte kuhne na stojnicah predstavili Ptuj, Dežela Celjska in Škofja Loka. Zavod za turizem Ptuj bo s seboj pripeljal turistično kmetijo Črešnik in kmetijo Cimerman, hrano pa bo poleg rednih ponudnikov pripravljala ptujska gostilna Grabar. S celjskega konca se bosta predstavila Kozjanski park in turistična kmetija Arbajter, gorenjske barve pa bo zastopalo turistično društvo Škofja Loka. »Obiskovalci bodo torej lahko spoznavali ponudbo slovenskih turističnih kmetij, pokusili in kupili bodo lahko za posamezno destinacijo značilne obrtniške izdelke, povezane s pripravo in postrežbo hrane, ter prehranske izdelke, kot so siri, mesnine, pijače, med, namazi in peciva,« vabijo organizatorji.