Odprta kuhna je v dveh letih postala kraj tradicionalnih petkovih druženj. Čeprav so se vrata druge sezone zaprla, so njeni organizatorji poskrbeli, da priljubljene recepte z ljubljanske prehranske tržnice zdaj lahko pripravite tudi doma. Knjiga na 192 straneh prikazuje raznolikost Odprte kuhne in skozi izbrane skrivnosti ponudnikov, ki so tokrat prvič svoje recepte delili z bralci, delček Odprte kuhne prinaša tudi v slovenske domove.

Pristnost in edinstvenost

Elegantno oblikovanje in fotografije, posnete izključno na Odprti kuhni, knjigi dodajajo pristnost in edinstvenost. Bralec se skozi knjigo, ki nima klasičnega kazala, sprehaja med recepti, ki poskakujejo med hladnimi in toplimi prigrizki, sladicami, okusnimi domačimi, tradicionalnimi jedmi in jedmi iz vsega sveta. Kot obiskovalec Odprte kuhne, ki prostor na prehranski tržnici raziskuje s sprehodom med stojnicami, tudi bralec skozi listanje knjige odkriva svoje priljubljene jedi s Pogačarjevega trga ali svoje ljube restavracije.

Recepti čakajo na bralce

Recepti, ujeti v knjigo Odprta kuhna, predstavljajo duh ponudbe hrane na stojnicah: od falaflov, nabodal yakitori in hudih burgerje do šmorna in tonkinega brûléeja - od hrane, ki se tudi v svojem kulturnem prostoru uživa stoje, pa vse do tradicionalne slovenske hrane, ki jo pogosto povezujemo s praznovanji in družinskimi srečanji. Vsi recepti so zbrani eden ob drugem kot petkove stojnice, le da tokrat namesto na obiskovalce čakajo na bralce.

Knjigi je priložen praktičen zemljevid vseh ponudnikov, ki so z bralci delili svoje recepte.