Sterling je bil letos eden ključnih igralcev Manchester Cityja, ko je s klubom osvojil premier ligo ob hkratnem rekordnem številu točk (100). Na pripravah za skorajšnje svetovno prvenstvo so fotografi kajpak ujeli njegov novi tatu na desni nogi, čemur so sledili zgražanje in pozivi k temu, da se odličnega 23-letnega vezista vrže iz angleške reprezentance.

Posebej kritična je bila Lucy Cope, ustanoviteljica skupine Mothers Against Guns (op. p. Mame proti strelnemu orožju), ki je v časniku Sun zahtevala, da Sterling »odstrani ali zakrije tetovažo«. »Tatu je ogaben, Raheema bi moralo biti sram, to je povsem nesprejemljivo,« je bila besna mama, ki so ji leta 2012 ustrelili sina. »Če si ga ne bo odstranil, zahtevamo, da se ga vrže iz reprezentance. Moral bi biti vzornik, namesto tega pa orožje prikazuje kot nekaj glamuroznega.« Izpostavljeni članek je Sun naslovil »Raheem shoots himself in foot« (Raheem se je ustrelil v nogo).

Arsenal na twitterju ostal brez topov

Angleški reprezentant jamajških korenin se je medtem že odzval na svojem instagram profilu, kjer je spregovoril o globljem pomenu tetovaže. Sterlingu so namreč, ko je bil star dve leti, v rodnem Kingstonu ustrelili očeta, zaradi česar si je obljubil, da se v življenju ne bo dotaknil orožja. »Glede na to, da streljam z desnico, ima tatu globlji pomen, poleg tega je še nedokončan«.

Svoj pogled so pristavili tudi znani angleški voditelji. Med drugimi Piers Morgan, ki je mimogrede kariero začel s pisanjem in urednikovanjem pri tabloidih. Ta je bil s kritiko zelo neposreden in pozval »naj si Raheem tetovažo odstrani z noge«. Na nasprotnem polu so se ob silnem moraliziranju in vtikanju v Sterlingovo osebno odločitev hitro domislili humornega protiargumenta. Bivši angleški nogometaš Gary Lineker se je namreč spraševal, kaj je naslednje: »Naj se ukine filme z orožjem? Arsenalov logo?«

Na twitterju so uporabniki njegovo idejo hitro pograbili in odstranili topove iz loga londonskega prvoligaša. Bolj modri pa ugotavljajo, da so Angleži zares odlični pri tem, kako se v medijih vedno znova spraviti nad svoje igralce.