Madridski Real je v soboto še tretjič zapored osvojil ligo prvakov, po tekmi pa ne manjka vročih debat o prekršku Sergia Ramosa. Salah je moral namreč zaradi duela s kapetanom kraljevega kluba predhodno z igrišča, saj si je ob padcu poškodoval ramenske vezi.

Navijači Liverpoola in egiptovski nogometni navdušenci so zgroženi nad dejanjem španskega branilca in mu očitajo, da je ravnal namerno, na drugi strani pa menijo, da je tovrstnih duelov v nogometu ničkoliko, Salah pa je imel zgolj nesrečo.

Poleg iskanja pozornosti egiptovskega odvetnika Bassema Wahbe, ki menda Sergia Ramosa toži za milijardo evrov, in peticije z več kot 400.000 podpisi za kaznovanje španskega nogometaša zaradi »namernega prekrška«, je svoje na twitterju sedaj pristavila še Evropska judo zveza. »Waki-gatame (op. a. končni prijem) je nevarna tehnika, zaradi česar v judu ni dovoljena pri ne-wazi (op. a. prehodu na tla),« in k temu s pripisom na fotografiji pristavila »v judu prepovedan vzvod, v nogometu pa dovolj dober za osvojitev lige prvakov«.