Stenska niša z ogledalom kot »okno«

Ni nujno, da so kopalnice brez naravne svetlobe kot temačni bunkerji. Zanimiv element, ki razsvetli prostor, je stenska niša z ogledalom, ki ga osvetljujejo reflektorji nad njim. Svetlobni odsevi so še izrazitejši, če pod ogledalo postavimo stekleno vazo ali okrasni predmet iz stekla. Videti je, kot da je ogledalo pravo okno.

Razsvetljena hodnik in stopnišče

Niz luči vnese dotik razkošja v še tako navaden prostor, kakršen je na primer hodnik. Svetlobna telesa, bodisi lestenci bodisi vrsta vgradnih svetil, vodijo obiskovalce od vhodnih vrat do srca vašega doma. Še posebno primerni so LED-trakovi, ki jih namestimo po vsej dolžini prostora. Enako velja za stopnišče: lučke so lahko vgrajene v stopnice ali pa ob spodnji rob nalepimo LED-trakove.

Razstavne police

Police in poličniki se s primerno razsvetljavo spremenijo v pravo razstavo dekorativnih dodatkov, ki jih hranimo na njih. Za osvetlitev so primerni majhni reflektorji ali svetlobni LED-trakovi, ki jih namestimo na rob police.

Poudarek teksture

Stenska svetila naredijo pravi čudež za osvetlitev zanimivih površin. Če je stena denimo obložena z naravnim kamnom ali opeko, osvetlitev na steni nameščenih svetilk čudovito poudarja teksturo ter igro svetlobe in senc. Dizajn razsvetljave prav tako odseva popolno simetrijo prostora in ustvarja pomirjujoč, uravnotežen videz.

Vrtna razsvetljava

Ne pozabite niti na zunanjo razsvetljavo. Funkcionalna razporeditev svetil ne osvetljuje le vrtnih poti, temveč lahko poudarja tudi posamezne elemente, kot so pergole, ograje, grmičevje … Za razsvetljavo, ki ustvarja prijetno ozračje, lahko uporabite tako talne vgradne in stoječe svetilke kot lanterne.